U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Leve de Egg Tafel van Fritz Hansen

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Arne Jacobsen ontwierp de Egg™ tafel in 1952 als aanvulling voor zijn Ant™ stoel en om het dagelijkse leven naar een hoger niveau te tillen. Zeventig jaar nadat de Egg™ tafel het licht zag en ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van Fritz Hansen, komt dit uitzonderlijke ontwerp in een modern jasje te zitten.

‘Het architecturale werk van Arne Jacobsen uit de vroege jaren 1950 werd beïnvloed door de strakke, hoekige en minimalistische Internationale Stijl. Als contrast hadden zijn meubelontwerpen organische rondingen die in de natuur terug te vinden zijn. De ellipsvormige Egg™ tafel bepaalt elke ruimte en biedt tal van mogelijkheden in een hedendaagse context’, zegt Marie-Louise Høstbo, Head of Design bij Fritz Hansen. De tafel werd oorspronkelijk gemaakt van teak en palissanderhout, maar is nu beschikbaar in FSC-gecertificeerd walnotenfineer. De organische vorm van het tafelblad rust op drie poten in gepolijst chroom en zorgt voor een ontspannen en gezellige zitplaats. De tafel is perfect voor drie Ant™ stoelen met drie poten, maar biedt ook de ruimte om meer stoelen bij te schuiven. De Egg™ tafel is geschikt als informele keuken- of eettafel in kleinere ruimtes, maar ook als bureau in een thuiskantoor.

De oorspronkelijke Egg™ tafel werd geproduceerd tot 1960. In 2002 werd het unieke tafelontwerp gelanceerd als onderdeel van een limited-edition set met drie Ant™ stoelen om hulde te brengen aan Jacobsen op wat zijn 100ste verjaardag zou zijn.

www.fritzhansen.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn