U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Lauwe opkomst voor Decosit noopt tot zoeken naar alternatief

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Waarom er zo weinig fabrikanten of andere klanten van stoffenleveranciers afzakten naar deze editie van Decosit in Brussels Expo, afgelopen dinsdag en woensdag? Zelfs Daphne Renier van Fedustria had er het raden naar. Toegegeven: dit is een nichebeurs, met weinig standhouders (vooral Belgische, lees: West-Vlaamse) en wie klanten over de vloer kreeg, die was toch erg tevreden. Maar tal van vragen rezen, uiteraard off the record, wat dacht u? Vragen als deze: Waarom Belgische meubelfabrikanten de weg niet (meer) vinden naar een beurs als Decosit? Boudweg geen interesse, of willen ze niet gezien worden op deze of een andere stand? Waarom organiseert Fedustria de beurs niet helemaal gratis voor standhouders en eist ze van de leden/fabrikanten dat ze naar de beurs moeten gaan? Wat wordt het vervolg op de grote bouclé-trend? Gaan we naar wilder en ruwer, of net weer vlakker?

Even met Daphne Renier gepraat en daar viel op dat ze erg blij was met de trendlezing/rondetafel met o.m. Axel Enthoven en Francq Colors. Op dat moment (om 17 uur op dinsdagavond) kwam er wel wat meer volk opdagen, wat toch wil zeggen dat voor zoiets  interesse bestaat. Daphne: ‘Er was deze keer zelfs minder volk dan bij de vorige editie, dus we moeten ons vragen stellen over de toekomst van deze beurs. Alternatieven moeten worden gezocht, misschien in samenwerking met de Flooring Days of met Design Nation, in Kortrijk, zeker gezien de meeste standhouders uit West-Vlaanderen komen. Die laatste beurs ligt qua timing (in oktober) misschien beter dan de Flooring Days in mei, we moeten dat even bekijken. Het is ook duidelijk dat mensen voor beleving komen. Daar is het succes van de trendlezing en het netwerkmoment van dinsdag het mooiste bewijs van.’

Voor alle duidelijkheid: wij gingen een kijkje nemen op dinsdagmorgen. Heel wat standhouders kregen klanten over de vloer, maar van grote toeloop was hoegenaamd geen sprake. Voor veel standhouders wordt het uitkijken naar Heimtextil, of naar wat hun agenten straks op de baan verwezenlijken. Tot slot nog dit. Iemand stelde: ‘Het is jammer dat de agenten van de meeste standhouders die hier nu staan (en klagen) in Engeland nog samen een beurs hebben opgezet. Was die er niet, dan zouden die Britten naar hier komen en zou er hier meer volk op af komen.’

Hieronder een blik op de nieuwe collecties. Veel aandacht voor warme, vaak roeste tinten, voor wollig en bouclé-mixen en her en der een bloempatroon.

Veerle Windels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn