U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Lauwe opkomst bij de Woonindustrie

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Op de eerste Woonindustrie Vakdagen van dit jaar kwamen maar weinig Belgische winkeliers af, zo viel te horen in Nieuwegein. Misschien worden er op 14 en 15 februari meer Belgen gespot. Meubihome was afgelopen maandag terplekke en genoot van de vele nieuwigheden in meubeldesign en home deco. Enkele indrukken.

Fijn is het in Nieuwegein altijd, zeker tijdens de vakdagen. Parking voor de deur, vlotte service om binnen te komen, meteen enkele designtendensen in de middengang en voor wie terplekke nog het te nemen parcours wil vastleggen: bij een lekker broodje en een barista koffie is dat in no time gebeurd. Mooi om zien dat er enkele nieuwkomers waren. Ze allemaal opsommen leidt ons te ver maar het was fijn van gedachten wisselen met het team achter dBodhi, EGLO (Verlichting met het Stars of Light) en LS Bedding. Heel wat fabrikanten (Home Stories by Passe Partout om er maar een te noemen) hebben hier een vaste showroom (altijd te bezoeken op maandag) maar speciaal voor de vakdagen waren hier ook opstellingen van Actona en Himolla te vinden. Ook opgemerkt: Technogel zit op een nieuwe plek, een betere trouwens.

 

Je zou denken dat meubelhandelaars snel eens een kijkje komen nemen als er dan toch ergens vakdagen georganiseerd worden, maar in het geval van de Woonindustrie lijkt dat dit keer niet het geval. Het blijft koffie dik kijken naar het waarom. Op de tweede verdieping gaven zowat alle grote spelers in het slaapgebeuren present. Met als grote nieuwkomer LS Bedding. Hier met een opstelling van Magnitude.Ook dBodhi is een nieuwkomer op de Woonindustrie. De zonen van Raymond Davids, Sebbe en Jorn, waren aanwezig om klanten op te vangen en wegwijs te maken in de nieuwe collectie. Meubelen, made in Java, met een authentieke toets en een intrinsieke warmte.Passe Partout en Haans lifestyle hebben al even de handen in elkaar geslagen en tonen hoe samenwerken kan leiden tot extra succes. In de Woonindustrie werd ook de gelauwerde Tulip zetel van Passe Partout getoond en enkele nieuwe salontafels. Dirk Steenbeke was zijn enthousiaste zelve. ‘Sinds we hier gestart zijn, in februari van vorig jaar,  is dat hier een bom. Een sneeuwbaleffect als je wil. De Nederlandse markt is belangrijk geworden voor ons. We hebben hier vandaag (maandag dus) de Tulip-zetel zes keer ingepland.’ Toch is Dirk zich bewust van wat vandaag speelt: prijsverhogingen (auch) en steeds langere levertermijnen. Momenteel noteert Passe Partout vijftien weken.Home deco is een must in elke meubelzaak, dat ondervinden ze bij Home Junkie, het Nederlandse merk gespecialiseerd in sierkussens. De kussens zijn van een mooie kwaliteit en worden stuk voor stuk in Nederland gemaakt.  Veel van de stoffen zijn trouwens ontwikkeld in Nederland. Wat opvalt zijn de mooie kleurencombi’s en de vernieuwing in de dessins.Bij Röwa bedding zit een oude bekende als gloednieuw agent: Dirk Vinck. Hij zal de Belgische markt voor zijn rekening nemen en winkeliers warm maken voor de bedden, de bedsystemen en matrassen van de speler uit het Duitse Mössingen. Goed om weten: dit is een van de fabrikanten met de kortste levertermijnen.Heerlijke plaids en zachte materialen: het is het dna van Silkeborg, de leverancier van warmte uit het Noorden.Lang zitten praten met Bart Lambrecks, op de stand Van Landschoot. Tijdens de Woonindustrie lanceerde hij onder meer het hoofdbord Venice. Ook een pak nieuwe matrassen, onder meer de nieuwe Axelsson Hybride.  Het creative moods-verhaal werd hier nog eens onder de aandacht gebracht.

 

Voor wie nooit eerder de Woonindustrie bezocht: De Woonindustrie is een B2B inkoopcentrum voor de meubelbranche met ruim 160 exposanten met prachtige interieurmerken en een compleet aanbod.

Meer info vind je op https://dewoonindustrie.nl/dwi-vakdagen/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn