U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Latexco US sluit eind deze maand al haar vestigingen in Georgia en Arizona

Steeds meer sectororganisaties vragen ook voor hen verkoop op afspraak mogelijk te maken, in het bijzonder voor winkels waarvan het cliënteel maar moeilijk via online shopping bereikt kan worden.

De bekende leverancier van latex en schuim sluit eind oktober al haar Amerikaanse productiesites en zal haar strategie verleggen naar een direct-container programma voor al haar klanten, meldt Furniture Today.

Als reden wordt de zwakke vraag op de Amerikaanse markt meegegeven. De beslissing heeft dan ook gevolgen voor de twee faciliteiten van het bedrijf, waaronder het Amerikaanse hoofdkantoor van 175.000 m² in Georgia en de Phoenix-faciliteit van 100.000 m², die eind 2019 werd geopend nadat het bedrijf zijn activiteiten in Californië had verplaatst.

Direct-containerprogramma

Koen Gebruers, CEO van Latexco U.S.: ‘Het bedrijf zal de klanten beleveren via een direct-containerprogramma en de fabrieken van het moederbedrijf in België en Spanje. Het bedrijf blijft trouw aan al haar klanten in de Verenigde Staten. Onze zorgvuldige observatie en analyse van markttrends hebben ons tot deze beslissing gebracht. Zo kunnen we producten van hoge kwaliteit blijven leveren en tegelijkertijd een meer concurrerende prijs hanteren om onze gewaardeerde klanten effectiever kunnen bedienen’.

Schone liquidatie

De productie in de twee fabrieken zal later deze maand worden stopgezet en de succesvolle overgang voor klanten en werknemers zal tegen het einde van het jaar zijn afgerond. De sluiting zal ongeveer 50 werknemers op beide locaties treffen en het bedrijf zal hulp bieden bij de overgang. In 2006 begon het in België gevestigde Latexco met zijn intrede op de Amerikaanse markt. Twee jaar later deelden bedrijfsleiders mee dat het bedrijf veel succes boekte met zijn uitbreidingsplannen. Latexco U.S. werknemers en belangrijke klanten werden deze week op de hoogte gebracht van de beslissing en een volledige liquidatie van het bedrijf is aan de gang. Gebruers noemt de sluitingen een schone liquidatie zonder schulden of openstaande rekeningen.

www.latexco.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn