U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Laatste weekend voor Please have a seat

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Dit weekend is je laatste kans om ‘PLEASE, HAVE A SEAT’  te bezoeken. Geen alternatief voor de Biënnale Interieur (die overigens volgend jaar weer plaats vindt in oktober) maar wel een expo met een centrale plek voor de stoel. Nog tot 14 november kan je langs een markant, scenografisch parcours al het hot-‘n-happening zitdesign uit binnen- en buitenland bewonderen: van iconisch design over circulaire nieuwkomers tot jong talent van eigen bodem.

Meer dan 250 stoelen en zitobjecten kunnen er ontdekt worden. Enkele toppers zijn de Capsule van Kateryna Sokolova (2019) voor Casala, Donar Nico Less W22 by Primozjezastudio (2016), de TAB chair van Alain Berteau voor Bulo (2004), model CG73 van Christophe Gevers (1980) uitgegeven bij Be.Classics en de Knekk stool van Jon Fauske (2019) voor Fora Form.

Naast de tentoonstelling met het nieuwste zitmeubilair, kan je ook kennismaken met het werk van de nieuwe ‘Designer of the Year’ Sébastien Caporusso. De Brusselse designer viel de voorbije jaren op met zijn strakke ontwerpen, zijn samenwerkingen met de beste Belgische ambachtslui en zijn gebruik van edele materialen. Caporusso denkt ook lokaal en ecologisch. Bovendien hergebruikt hij regelmatig oude materialen om ze een nieuw leven te geven. Een blikvanger tijdens ‘PLEASE, HAVE A SEAT’ is ‘Gustav’, zijn nieuwe sofa in een stijlvolle combinatie van wol, hout en marmer.

Ook blikvangers: een mooi staaltje Deens design, onder meer van Fritz Hansen, maar evengoed van Studio David Thulstrup, die onder meer een serie meubelstukken ontwierp voor het wereldvermaarde restaurant Noma in Kopenhagen.

Laat je inspireren door meer dan 250 designstoelen op de historische Van Marcke-site in Kortrijk. Nog tot zondag, open van 11 tot 19 uur. LandMarck site, Weggevoerdenlaan 5, 8500 Kortrijk.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn