U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Kwantum opent 15de winkel in Ternat

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Op donderdag 17 maart opende een nieuwe winkel van Kwantum de deuren in het ‘The Leaf Shopping-center te Ternat in Vlaams-Brabant. Het is de 15de winkel in Vlaanderen.

Kwantum is een Nederlandse winkelketen in woonartikelen in Nederland en België. Het bedrijf is eigendom van investeerder Gilde Equity Management. Het biedt vooral producten voor woninginrichting aan en profileert zichzelf als ‘woonwinkel’. Er zijn 110 vestigingen, de filialen bevinden zich veelal op woonboulevards.

Geschiedenis

In 1976 werd in Woudenberg de eerste Kwantumwinkel geopend door ondernemer Joop Steenbergen onder de naam Kwantum Hallen. De benaming Hallen was afgeleid van de voormalige Hallen-Bioscoop in Amsterdam in welk pand een filiaal werd gevestigd, in de nabijheid van de Centrale Markthallen aan de Jan van Galenstraat. Hier was Joop Steenbergen in navolging van zijn vader werkzaam in de haringstal bij het Muiderpoortstation in Amsterdam-Oost.

Begin jaren zeventig van de twintigste eeuw beëindigde Joop Steenbergen de markthandel en begon een groothandel in vinyl en nylon, Vinylon. Bij de oprichting in 1976 was Kwantum Hallen bedoeld als een nieuw afzetkanaal voor de doe-het-zelfartikelen en vloerbedekkingen van Vinylon, waarmee men wilde inspelen op de concurrentie van de opkomst van de (zelfbedienings)warenhuizen. Kwantum Hallen werkte volgens de zelfbedieningsformule en bleek hierin succesvol te zijn.

In 1986 werd Kwantum Hallen verkocht aan het detailhandelsconcern Macintosh en werd de naam Kwantum Hallen verkort tot Kwantum. Het aantal vestigingen nam in de loop der decennia toe en in 2008 steeg het aantal vestigingen boven de 100. In 2010 werd de eerste vestiging in België, geopend.

De noodlijdende eigenaar Macintosh vond in november 2015 een koper voor de woonwinkelketen. Gilde Equity Management nam voor 28 miljoen euro alle Kwantumvestigingen over. De opbrengst werd gebruikt voor het aflossen van schulden. De verkoop leverde voor Macintosh een bescheiden boekwinst op van een miljoen euro.

https://www.kwantum.be/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn