Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Kvik start met podcasts over Deens design

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Voor de meeste designliefhebbers zullen de iconische Deense ontwerpen, zoals de Egg- en Swan-stoelen van Arne Jacobsen, de beroemde PH-lamp van Poul Henningsen, of het Sydney Opera House van Jørn Utzon geen onbekenden zijn. Maar wat maakt Deens design eigenlijk zo uniek? Hoe is deze stijl ontstaan en welke geheimen schuilen erachter? En welke koers vaart Deens design in de toekomst? Ontdek de fascinerende verhalen van designexperts in ‘The Sociable Kitchen®’, de gloednieuwe podcastreeks van Kvik.

Iedereen kent de term DEENS DESIGN, maar met de uitbreiding naar nieuwe landen, realiseerde Kvik zich dat niet iedereen de echte betekenis kent of weet waar deze term vandaan komt. Daarom besloot het merk een inspirerende serie te ontwikkelen waarbij ze samen met designprofessionals in de wereld van Deens design duiken. Podcasts vormen een krachtig instrument voor storytelling, aangezien je ernaar kunt luisteren tijdens het pendelen of andere activiteiten.

The Sociable Kitchen® verkent iconische designs en interviewt trouwe aanhangers om de essentie van vakmanschap en duurzaamheid, twee pijlers van Deens design, te vatten. Deze 7-delige serie belooft luisteraars een reis door de tijd en creativiteit aan de hand van gesprekken met prominente Deense designers zoals Lars Thøgersen, Sune Kjems en Nikolaj Duve, maar ook Lise Thomsen, secretaris van de afdeling Creative Professions van de Confederation of Danish Industry en de Deense kunstenares Astrid Skibsted.

In tegenstelling tot ultraminimalisme, waarbij de nadruk vaak ligt op vorm, is Deens design juist gericht op praktische toepassing, waarbij minimalisme wordt ingezet om ruimte en eenvoud te creëren. Sommige minimalistische ontwerpen zijn zo subtiel dat ze bijna onopvallend zijn, terwijl Deens design een ander soort eenvoud omarmt. Hoewel het misschien eenvoudig lijkt, schuilt er een diepgaand verhaal achter, en dit is niet iets wat zomaar in een paar woorden te vatten is.

In het begin van de serie vertellen experten over de geschiedenis en groei van Deens design in het midden van de vorige eeuw. Later leer je hoe Deens design zich onderscheidt van andere designstijlen en wordt er vanuit verschillende invalshoeken gesproken over het Deense Design DNA van de Danish Design Council. Industrieel ontwerper Lars Thøgersen was voorzitter van de Danish Design Council toen deze term bedacht werd, en hij legt in de tweede aflevering uit hoe deze theorie tot leven kwam. Vervolgens wordt het Deense design DNA verder toegelicht op een behapbare manier aan de hand van 10 holistische waarden.

Later leer je hoe Deens design een verschil kan maken en, nog belangrijker, waar het vooral goed in is. Zo ontdek je bijvoorbeeld een verrassend project waar Deens design heeft gezorgd voor het verminderen van het geweld in een van de meest gewelddadige gevangenissen in Denemarken, door ontwerper Sune Kjems. Daarnaast sprak Kvik met ontwerpers zoals Nikolaj Duve van SaysWho en Claus Johnsen, Kvik’s Head of Design. In de laatste afleveringen worden er een aantal interessante Deense Design co-creaties aangehaald en hoor je hoe de theorie in de praktijk wordt toegepast.

‘Deens design staat niet alleen in het teken van schoonheid’, zegt Lisa Gøttler, CMO van Kvik. ‘Het is een weerspiegeling van onze waarden, onze geschiedenis en onze visie voor de toekomst. Met The Sociable Kitchen® streven we ernaar om luisteraars een beter beeld te geven van wat Deens design uniek maar ook erg relevant maakt in de huidige wereld.’

Alle zeven afleveringen zijn vanaf heden beschikbaar om te streamen. Bezoek kvik.dk/podcast om de podcast te beluisteren of zoek naar The Sociable Kitchen® by Kvik op jouw favoriete podcastplatform.

https://www.kvik.be/nl-be/podcast

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn