Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Kunstenares Julie Loeckx lanceert tapijt bij Rik Ruebens

Een vloerkleed of een kunstwerk? Tapijt “Roger” van Julie Loeckx is het allebei. Op vraag van Kathleen Geysen van Ancré Rugs maakte de kunstenares een tapijt in haar eigen design en dit in 8 kleurencombinaties.

Julie Loeckx: ‘Ik droomde er al langer van om eens zelf een tapijt te ontwerpen in mijn eigen stijl, wat een geweldig artistieke uitdaging! Toen Kathleen me vroeg, twijfelde ik dan ook geen seconde.’ De kunstenares koos voor een grillige vorm met daarin een lijnentekening waarin je een gezicht herkent.

Julie: ‘Net zoals bij mijn schilderijen zit er een symboliek en tekening in verborgen. Bovendien vond ik het belangrijk dat mijn signatuur heel duidelijk terug te vinden zou zijn en het resultaat net iets anders dan een doorsnee tapijt – recht op recht – met daarop een vlakke tekening.’ Het tapijt werd gerealiseerd in Nieuw Zeelandwol in verschillende diktes en met insnijdingen zodat een reliëf ontstaat en het tapijt diepte krijgt.

Hoewel de kunstenares het project initieel zag als een artistieke uitdaging en verder geen plan had, ging het plots in een stroomversnelling toen het onder Rik Ruebens’  aandacht kwam. Die viel meteen voor de unieke stijl, grillige vorm en het lijnenspel en besliste prompt om zijn schouders onder het project te zetten. Vanaf deze zomer is “Roger” dan ook exclusief verkrijgbaar bij RR in Knokke.

“Roger” wordt gelanceerd in de RR Corner op de Kustlaan tijdens het “Belgian Talents” weekend dat doorgaat van 15 tot 18 augustus. Daar worden kunstenares Julie Loeckx, samen met juweelontwerper Dries Criel en interieur- en productontwerpster Bieke Casteleyn in de kijker gezet.

www.rrinterieur.be

www.julieloeckx.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn