U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Kortrijkse ontwerper en designer Robin Delaere rijgt de internationale onderscheidingen aaneen

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Op 6 maanden tijd liefst 11 internationale hoog aangeschreven prijzen of awards in de wacht slepen. Dat huzarenstukje kreeg de Kortrijkse designer Robin Delaere (50) voor elkaar. Hij is het creatieve brein achter het merk Pebl dat hij 5 jaar geleden samen met zijn Chinese vennoten opstartte.

Robin Delaere ontwerpt onder meer uniek buitenmeubilair zoals de Beach Buddy (een ligbed voor buiten) of de Totem (stapelbare zitjes). Het is met die twee fijn gestileerde designproducten dat hij nu internationaal in de kijker loopt. Voor de Beach Buddy kreeg hij het voorbije halfjaar liefst 8 internationale awards, voor de Totem waren er dat 3. De erkenning kwam van uit alle windstreken: de VS (New York, Los Angeles), China, Zuid-Korea en dichter bij huis Zwitserland.

Kortrijkzaan Robin Delaere richtte vijf jaar terug zijn eigen bedrijf Pebl op met twee Chinese vennoten. In de buurt van Guangzhou staat een fabriek van 25.000 vierkante meter, waar maar liefst 220 mensen werken. Daar worden op grote schaal de zaken geproduceerd die hier in West-Vlaanderen worden bedacht en ontworpen op de tekentafel van Delaere. Corona heeft Pebl geen windeieren gelegd. De voorbije twee jaar steeg de omzet met respectievelijk 50 en 30 procent naar actueel zo’n 14 miljoen euro. ‘We onderscheiden ons vooral door rechtstreeks de B2B-markt op te gaan, zeg maar de grote en middelgrote retailers, en dat wereldwijd met betaalbare en originele design collecties’, aldus Robin Delaere.

Kast vol trofeeën

Robin Delaere haalde destijds zijn diploma aan het Antwerpse Instituut voor Architectuur en Design. De Amerika-fan in hem ging zich vervolgens vervolmaken in Californië, waar hij het vak van designer nog meer onder de knie kreeg. De Koning Boudewijn Stichting bedacht hem jaren terug al met een onderscheiding. Jaar na jaar verzamelde hij al prestigieuze awards in zijn trofeekast, maar de voorbije zes maanden had het veel weg van een turboverhaal.

Volgend maand is het werk van Robin Delaere te zien en te bewonderen op de Keulense designbeurs Spoga.

www.robindelaere.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn