U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Knusse kussens van Meisterwerke

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

De ‘Give & Take’ collectie van Meisterwerke is kunst en design dat elk interieur op een unieke, artistieke manier tot leven brengt. Deze collectie bevat naast de ambachtelijk geweven panelen een aantal bijzonder opvallende sierkussens. De afbeeldingen op de kussens zijn geïnspireerd op het bloemenboeket van de oude meester Jan Davidsz de Heem. Dit vormde de inspiratie voor Give & Take. De beroemde Amsterdamse bloemstylist Menno Kroon creëerde op basis van dit schilderij een weelderig boeket. Dit boeket is aangevuld met bijzondere bloemen uit de werken van Jan Davidsz de Heem. Het ontwerp wordt voorzien van een decoratieve, eigentijdse tattoo die een ondefinieerbare spanning oplevert tussen verleden en heden. Deze signatuur waarbij oud en nieuw met een knipoog samenkomen, zien we ook terug in de Give & Take collectie.

Give & Take is ontworpen, geweven en geborduurd volgens de grootse traditie van het Vlaamse ambacht in combinatie met de modernste technieken. Made in Belgium. Deze oude ambacht van het tapijt weven is uniek in Europa. Er wordt gewerkt met een getouw met vijf scherings- en vier inslagdraden, gecombineerd in 90 verschillende bindingen, in diverse kleuren en patronen. Ambacht, traditionele technieken en creativiteit zijn de elementen die bepalend zijn voor de Meisterwerke collecties.

Er zijn diverse uitvoeringen en maatvoeringen. Alle kussens worden met hoogwaardige 100% verenvulling geleverd.

Wie helemaal in de sfeer wil komen, kan naar het Mauritshuis in Den Haag. Daar vindt momenteel de expositie “In volle bloei” plaats. Centraal staan de allermooiste bloemstillevens uit de zeventiende eeuw. In deze tijd bloeide het bloemstilleven volledig op; van ‘onmogelijke’ fantasie boeketten tot rijkelijk versierde spektakelstukken. Allemaal even adembenemend, een feest van kleur, met veel kleine kriebelbeestjes én grotendeels gemaakt door vrouwelijke kunstenaars. Voor de museumshop van het Mauritshuis werd een speciale Museum edition van Meisterwerke vervaardigd. De expo loopt nog 6 juni 2022.

www.meisterwerke.be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn