U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

KNUSS is Starter van het Jaar

Diëgo en Odile Van den Poel draaien al een tijdje mee in de meubelretail. Ze bouwden met Colifac en Krea een succesvolle tandem uit in Sint-Niklaas. Dochter Marieke vervoegde het bedrijf dik vier jaar geleden en weet intussen online en offline samen te brengen. ‘Het advies in de winkel blijft cruciaal’.

KNUSS uit Kortrijk is verkozen tot nationale ‘Starter van het Jaar’ door Unizo. Zaakvoerders Guillaume en Lowie zijn klaar om met hun stoelverwarming de markt te veroveren en de uitstoot van gasverwarming terug te dringen.

KNUSS werd opgericht eind 2021, met thuishaven in start-upcampus Hangar K op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk. Het innovatieve idee kregen de jonge ondernemers tijdens een schoolopdracht voor de opleiding Industrieel Productontwerpen. Na hun studies besloten Lowie en Guillaume het principe van warmtetechnologie in kussens, zetels en stoelen verder uit te werken zowel voor binnen- als buitenmeubilair.

Ook het ecologische aspect is daarbij een belangrijke drijfveer. Bij de stoelverwarming gaat geen warmte verloren en is er weinig tot geen  CO2-uitstoot. Intussen kunnen ze al op heel wat interesse rekenen uit de meubelindustrie en de horeca. Horecazaken die gasverwarmers vervangen door producten van KNUSS, kunnen dan ook heel wat besparen. Een gasverwarmer verbruikt tot 14.000 Watt per uur, het KNUSS-systeem verbruikt 10 tot 30 Watt per persoon. Omgerekend kan men zo op een terras tot 90 procent op verwarming besparen.

Naast de horeca kijkt KNUSS ook naar meubelindustrie. De ‘Hot Dotty’, ‘s werelds eerste draadloos verwarmde poef, is klaar om ruim gelanceerd te worden. Verschillende merken en leveranciers hebben reeds interesse getoond. Het gaat dan ook razendsnel met het jonge bedrijf. In 2022 wonnen ze nog de hoofdprijs van de wedstrijd Expedition DO! (Durf Ondernemen) van de UGent. Dit jaar wordt een professioneel bureau ingeschakeld in om investeerders te zoeken.

Knuss

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn