U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Klantendienst Ikea nauwelijks bereikbaar

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

De voorbije weken regende het klachten over Ikea in België, zowel over de dienstverlening zelf als over de bereikbaarheid van de klantendienst. Het bedrijf is zich bewust van de problemen en wil de service op korte termijn verbeteren.

“Anderhalf uur wachten”

Lange wachttijden bij de telefonische klantendienst en bestellingen die laat of verkeerd toekomen, het zijn in België momenteel de meest gehoorde klachten over Ikea. Het Radio 2 programma “De inspecteur” wijdde er een bijdrage aan, omdat het de voorbije weken overstelpt werd door berichten van luisteraars die niet tevreden zijn over de meubelketen.

De rode draad doorheen de klachten is de slechte bereikbaarheid van de klantendienst. Dat blijkt onder meer uit de getuigenis van luisteraar Stefan Gladines. “Ik moest meer dan anderhalf uur wachten. Ik probeerde het ook via mail maar daar komt geen antwoord op.” Volgens hem loopt er ook heel wat verkeerd in de webshop. “De webshop is niet betrouwbaar. Je doet een bestelling van artikelen die in voorraad zijn maar dan blijken die toch niet in stock te zijn. Je ziet dus niet of je product nog geleverd kan worden of niet.”

Service verbeteren

Ikea-woordvoerster Colombine Nicolay geeft toe dat er problemen zijn: “We weten dat er heel wat klanten zijn die moeite hebben om ons te bereiken.” Volgens haar liggen de sterk toegenomen drukte op de klantendienst én het grote aantal online bestellingen aan de basis van de moeilijkheden.

De retailer heeft intussen al enkele maatregelen genomen om de service te verbeteren: “We hebben winkelmedewerkers ingeschakeld op de klantendienst zodat we extra telefoons kunnen beantwoorden. Anderzijds proberen we klanten ook via zoveel mogelijk kanalen te bereiken.” Zo kunnen klanten voortaan ook chatten met de klantendienst. De meubelgigant heeft bovendien een uitgebreide lijst met “veelgestelde vragen” gepubliceerd op zijn website.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn