U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Keuken-award voor Atelier Ruben van Megen

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Tijdens een spannende online show op 3 juni won Atelier Ruben van Megen een award voor een maatwerkkeuken. De prijs werd uitgereikt door Baars & Bloemhoff, de innovatieve toeleverancier voor interieurbouwers. De bijzondere keuken werd geselecteerd uit meer dan 500 inzendingen uit heel Nederland, waar in maart al 11 finalisten uit gekozen werden.

De vakjury beloonde de keuken van Atelier Ruben van Megen met een award vanwege de mate van vakwerk, het hoge afwerkingsniveau en de bijzondere materialen die gebruikt waren. Daarnaast waren zij onder de indruk van het ontwerp, dat ook van de hand van Ruben van Megen is. Het ontwerp van de keuken is geïnspireerd op het mineraal pyriet en bestaat uit twee kastenwanden en een kookeiland, waarbij het lijkt alsof twee massieve blokken in elkaar geschoven zijn. Bijzonder is dat er in het ontwerpproces rekening gehouden is met de afmetingen van beschikbaar solid surface plaatmateriaal. Ruben wilde namelijk geen reststukken overhouden.

De keuken werd ontworpen in opdracht van een particulier, die in eerste instantie voor een volledig witte keuken wilde gaan. ‘Omdat wij al meer ontwerpen van Ruben kenden, en omdat hij zijn ontwerp met zoveel overtuigingskracht bracht, zijn wij toch uit onze comfortzone gestapt en gingen we voor het ontwerp wat neergelegd werd.’

Atelier Ruben van Megen ontwikkeld collectible design, interieurs en ontwerpt in opdracht van diverse merken. Het atelier is gevestigd in Nederlands Limburg. Ruben van Megen studeerde in 2012 af aan de Design Academy in Eindhoven en heeft daarvoor diverse vakopleidingen afgerond, waaronder aan het Hout en Meubileringscollege in Rotterdam. De vrij unieke combinatie van creativiteit en vakmanschap leidden tot een Maatwerk Award.

www.rubenvanmegen.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn