U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Kerstsfeer dankzij Graham & Brown

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Blikken we even vooruit naar 2023, dan zien we nieuwe trends die de samenleving en de omgeving om ons heen vormgeven. Dat geldt ook voor kersttrends. Oude voorwerpen wordt een nieuwe schoonheid gegeven en krijgen zo een tweede leven. Verwacht wordt dat kerstdecoratie dit jaar heel creatief zal zijn, met centraal: hergebruik van materialen en spullen. Handgemaakte en geüpcyclede decoratie zorgen immers voor een individuele stijl.

Graham & Brown richt zich op eco-vriendelijke materialen en wil met behulp van upcycling, unieke stukken, gemaakt van gerecyclede materialen, creëren. De Ecuador matte muurverf is, zoals alle verf van Graham & Brown, op waterbasis en daardoor zeer sneldrogend. Ook is de verf geurarm en heeft het een lage VOC, wat beter is voor het milieu.

Voor deze kerstlook is het bijpassende behang Animal Emerald uit de nieuwste collectie toegepast. Het behang is een mix van oude en nieuwe dessins. Samen met de gerecyclede decoratie krijgt de kamer een persoonlijk karakter.

Hoofd styling en Trend Specialist bij Graham & Brown, Paula Taylor, legt uit: ‘De Flawsome-trend is ontstaan uit het omarmen van de verschillen en onvolkomenheden en het waarderen van de unieke kwaliteiten die hieruit ontstaan. Dit komt tot uiting door het hergebruiken en upcyclen van ‘oude producten’. De schoonheid zien in items die zouden worden weggegooid en ze weer laten schitteren, waardoor een persoonlijk en bijzonder object ontstaat. De ongelijksoortige wirwar van materialen die deze trend kan creëren, leidt tot een mooie rijke paletmix. We zien meer roodbruine tinten en pittige terracotta tinten vermengd met dennen- en bosgroen. Hoogtepunten van mosterd en tinten van diepe middernacht ondersteunen deze look. Het eclectische karakter van deze trend vond zijn basis in duurzaamheid, waarbij natuurlijke materialen werden verweven met ambachtelijk hergebruik. De sleutel tot deze look is om een ontspannen en gastvrije sfeer te creëren, je persoonlijkheid te laten zien en een inclusieve en welkome omgeving te creëren.’

Graham & Brown is met ingang van 2022 klimaatneutraal. Alle bomen die de afgelopen 20 jaar in het productieproces zijn gebruikt, zijn afkomstig van hernieuwbare bronnen. Graham & Brown gebruikt elk jaar 23.000 ton papier, allemaal afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, wat betekent dat er voor elke gebruikte boom drie nieuwe worden geplant. Naar schatting zijn er deze eeuw namens Graham & Brown 16,5 miljoen bomen geplant.

Voor alle behang en verf wordt inkt op waterbasis gebruikt. Graham & Brown heeft zijn koolstofvoetafdruk al drastisch verminderd en blijft elke dag hard werken om afval te verminderen en zijn duurzaamheid te verbeteren.

www.grahambrown.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn