U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Kelly Wearstler ontwerpt Dune en Zuma voor Serax

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Voor het eerst gaat Kelly Wearstler aan de slag met tableware vanuit een unieke visie op het vinden van harmonie in dissonantie. In haar allereerste tableware collectie legt ze de nadruk op ideologieën die centraal staan in alles wat ze doet.

Wearstler verkent abstracte motieven en onverwachte toepassingen van materialen in twee tableware collecties: Zuma en Dune. Zuma, in zekere zin een gesprek tussen het heden en het verleden, verwijst naar moderne en historische technologie, terwijl Dune de materialiteit en vormen van de natuurlijke wereld met elkaar verbindt. Vakmanschap staat centraal in de collectie. Wearstler is dan ook trots op de samenwerking met Serax om haar visie tot leven te brengen.

Wearstler is een Amerikaanse ontwerpster die bekend staat om het creëren van ervaringsgerichte woon-, horeca-, commerciële en winkelomgevingen. Ze combineert eigentijdse en vintage elementen, grafische en organische kenmerken om unieke zintuiglijke ervaringen samen te stellen. Wearstler heeft ontwerpprijzen gewonnen van Architectural Digest, Elle Decor, Wallpaper Magazine en Time Magazine. Ze is een belangrijke figuur in de opkomst van designerhotels en legt nadruk op authentieke culturele onderdompeling in haar werk. Achtergrond in interieur-, architectuur- en grafisch ontwerp, en auteur van vijf ontwerpboeken.

Weelderige, dimensionale patronen en ongewone kleurencombinaties zijn kenmerkend voor het design van Kelly Wearstler. In lijn met de huidige projecten van haar studio verwerkt Wearstler futuristische driedimensionale vectorrasters en antieke glaswerkmotieven in de Zuma-serie.

Voor het porselein reduceert Wearstler een digitaal grafisch patroon om een handgeschilderde indruk te wekken, met de perfecte balans tussen technologie en vakmanschap als resultaat. De patronen binnen het assortiment variëren en zijn bedoeld om gecombineerd te worden met andere kleuren en vormen op de klassieke manier van Wearstler.

Als aanvulling op het eigentijdse porselein ontwierp Wearstler glazen op voet die geïnspireerd zijn op amberkleurige tinten die overal ter wereld in antiek glaswerk te vinden zijn. Met een rechtlijnige vorm contrasteert de lichte en luchtige toepassing van kleur met de ongewoon grove en rechte vorm, in een onverwachte harmonie met het servies met grafische patronen.

 

www.serax.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn