U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Kaiser in nieuw jasje

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

De Kaiser idell™ lamp wordt algemeen erkend als een icoon van het Bauhaus-design. Fritz Hansen heeft de klassieke 6556-T tafellamp van Christian Dell in een nieuw jasje gestopt met een moderne grijze tint, waarbij de essentie van het originele Bauhaus-design versmelt met de Scandinavische stijl.

Dankzij haar tijdloze moderne uitstraling is de 6556-T tafellamp een ware autoriteit in de designwereld. De gestroomlijnde vorm, de prachtige materialen en het uitstekende vakmanschap zijn het resultaat van een lange traditie waarbij origineel en tijdloos design samengaan met de beste kwaliteit. Met de nieuwe grijze tint brengt de lamp het verleden en het heden samen, een versmelting van tijdloos Bauhaus- design en moderne Scandinavische stijl.

De lamp in staal en messing heeft een wereldwijd gepatenteerd draaischarnier en de typische signatuur op de fitting. De weerspiegelende lampenkap past perfect op een wandplank, een vensterbank of bureau en kan kantelen. De ingetogen nieuwe kleur zet de elementen in geborsteld messing extra in de kijker waardoor de lamp eeuwig modern blijft. Afmetingen: 47 cm hoog en diameter van 21,5 cm voor de lampenkap.

Deze Kaiser Idell is een ontwerp van de Duitse zilversmid en designer Christian Dell (1893-1974) die hiermee eind de jaren ‘30 aan de slag ging. Hij schetste al lampen eind de jaren ‘20 voor de Duitse lampenfabriek Gebr. Kaiser & Co, maar het was pas tot zijn tafellamp 6631 Luxus werd geproduceerd in 1936 dat de lamp die we vandaag de dag kennen het licht zag. Dankzij zijn kenmerkende precisie in engineering en de uitstekende materiaalselectie werden zijn verlichtingsdesigns al gauw iconen van het Bauhaus-design met die typische combinatie van gestroomlijnde esthetiek en functionaliteit. ‘Kaiser’ verwijst naar de oorspronkelijke producent, terwijl ‘idell’ een versmelting is van het woord ‘idea’ en zijn familienaam ‘Dell’.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn