U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Jysk boekt recordomzet, maar groei vertraagt

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

De Deense woonwinkelketen Jysk heeft een recordjaar achter de rug. De omzet steeg in het afgelopen boekjaar, dat tot eind augustus liep, met elf procent tot omgerekend 4,9 miljard euro.

Gezien de inflatie, hogere kosten en de oorlog in Oekraïne – Jysk nam afscheid van dertig winkels in Rusland, Belarus en Oekraïne – is topman Jan Bøgh blij met het resultaat. Hij wijst erop dat het aantal klanten met 7,7 miljoen toenam. De laatste maanden gaat het iets moeizamer.

‘We merken dat de consument terughoudender is geworden’, zegt Bøgh. ‘De groei van zowel de omzet als het aantal klanten was voor de zomer groter.’
Bovendien geeft hij toe dat het niet allemaal nieuwe klanten zijn. ‘Maar ook terugkerende klanten van voor de coronacrisis.’

Ondanks de vele uitdagingen blijft Jysk investeren. Bijna de helft van de 3200 winkels heeft inmiddels het nieuwste concept. Ook kwamen er afgelopen jaar 135 nieuwe winkels bij.

jysk.be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn