U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

JYSK België sluit uitdagend jaar af met een record resultaat

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

JYSK België heeft het boekjaar, dat loopt van september t/m augustus, afgesloten met een EBIT (inkomsten voor aftrek van rente en belastingen) van 10 miljoen euro. De omzet steeg met 91.7% naar een recordresultaat van 66.7 miljoen euro.

Frank Christant, Country Manager van JYSK in Nederland, België en Frankrijk, is trots op dit goede resultaat: ‘Het was een uitdagend jaar waarin onze winkels geruime tijd gesloten moesten blijven en we te maken hadden met verregaande maatregelen. Daarom ben ik uitermate trots dat we met z’n allen dit geweldige resultaat hebben behaald. Hieruit blijkt maar weer dat ons naadloos concept, waarbij online- en offline winkelen goed op elkaar zijn ingespeeld, perfect aansluit bij de wensen van onze klanten’.

JYSK blijft investeren in fysieke winkels

JYSK is van plan om in België de komende jaren nog eens tientallen nieuwe winkels te openen. Het aantal winkels staat nu op 43, maar uiteindelijk moeten er minimaal 100 JYSK-winkels in België komen. Daarnaast worden alle JYSK-winkels die voor 2018 geopend zijn, omgebouwd naar het nieuwste winkelconcept. Met het nieuwe winkelconcept wordt het makkelijker om door de gangpaden te navigeren en je te oriënteren op het grote aanbod bedden en matrassen, meubelen, woonaccessoires en andere artikelen waarmee je “Hygge”- oftewel de Scandinavische gezelligheid – in huis haalt.

‘Expansie zit in het DNA van JYSK en het is onze missie om zoveel mogelijk klanten te laten profiteren van een geweldige Scandinavische aanbieding. In België zien we nog genoeg mogelijkheden om uit te breiden, dus de komende jaren openen we veel nieuwe winkels. De nieuwe winkels krijgen meteen de uitstraling van ons geweldige, nieuwe winkelconcept. De grootste uitdaging hierbij is om de benodigde materialen te krijgen, aangezien er wereldwijd een gebrek is aan grondstoffen en logistieke capaciteit. We verwachten echter dat dit de komende jaren gaat verbeteren,’ zegt Frank Christant.

Internationaal succes

Niet alleen JYSK België beleefde het meest succesvolle boekjaar ooit, ook internationaal heeft JYSK een uitstekend jaar achter de rug. Ten opzichte van het vorige boekjaar, steeg de omzet van JYSK met 7% naar een record resultaat van 32.6 miljard Deense kronen (ong. 4.4 miljard euro) en de EBIT steeg met 21% naar 4.5 miljard Deense kronen (ong. 605 miljoen euro). JYSK heeft momenteel meer dan 3000 winkels in 50 landen.

Resultaten JYSK België 2020/2
• Omzet: 66.7 miljoen euro
• Groei omzet: 91.7%
• EBIT: 10 miljoen euro
• Groei EBIT: 1174%

Resultaten JYSK 2020/21
• Omzet: 32.6 miljard Deense kronen
• Groei omzet: 7%
• EBIT: 4.5 miljard Deense kronen
• Groei EBIT: 21%

jysk.be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn