U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Jung, in de kleuren van Le Corbusier

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Elk jaar voorspellen trendspecialisten de kleur van het nieuwe jaar. JUNG gooit het over een andere boeg en lanceerde het Les Couleurs® Le Corbusier-aanbod. Zo krijgt het klassieke LS 990-schakelprogramma naast alpine wit en zwart nu ook 63 andere tinten toegewezen. Een kleurenpalet ontworpen door één van ‘s werelds beroemdste architecten uit de 20e eeuw: Charles Edouard Jeanneret oftewel Le Corbusier.

Voor Le Corbusier (1887 – 1965) ging het om kleurharmonie, het effect van kleur op de mens en op de ruimte. Zijn kleurenpaletten zijn gebaseerd op de herhaling van uitgelezen grondtonen waarvan hij andere tinten afleidt. De kleuren zijn doorgaans harmonieus en laten zich bijzonder goed combineren, waardoor ze tot op heden nog steeds een inspiratiebron zijn bij de vormgeving van ruimtes en gebouwen.

Dankzij het duurzame materiaal en de strakke vormgeving bewijst de LS 990-collectie zich al 50 jaar als tijdloze hit. De eenvoudige vorm van dit schakelmateriaal past naadloos in iedere omgeving. Pure elegantie in Duroplast of in echt metaal zet bij dit programma de toon. LS 990 is beschikbaar in onder andere schakelaars, 4-voudige tasterset, draaidimmers en stopcontacten.

Het schakelmateriaal wordt in de JUNG-fabriek in Duitsland gemaakt. Om de bijzondere kleurdiepte te verkrijgen worden alle restjes en stofdeeltjes zorgvuldig verwijderd om nadien de schakelaars en stopcontacten met de hand te beschilderen. Eenmaal droog, wordt nog een laag aangebracht om de fluweelzachte, matte look te verkrijgen.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn