U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Julien Renault (Kewlox) – Designer van het Jaar

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Julien Renault, een Brusselse meubelontwerper en fotograaf, werd uitgeroepen tot Designer van het Jaar. Sinds 2016 staat hij als creatief directeur mee aan het roer bij designmerk Kewlox.

Hij tekende er de nieuwe krijtlijnen voor het merk uit en is ook verantwoordelijk voor de vernieuwde huisstijl en beeldentaal.

De award wordt uitgereikt door Knack Weekend Le Vif in samenwerking met Flanders DC en Design Nation. In een interview blikt hij terug op zijn 15-jarige carrière in de designwereld en benadrukt hij het belang van geduld en authenticiteit. Hij groeide op in een milieu met een esthetische gevoeligheid, waar zijn vader zijn passie voor bouwen, schilderen en fotografie inspireerde. Zijn ontwerppassie ontwikkelde zich organisch, en hij koos voor een carrière in meubelontwerp vanwege zijn fascinatie voor constructie en de invloed van meubels op de sfeer van een ruimte.

Hij ziet design als een voortdurende reis van observeren en creëren, waarbij hij inspiratie haalt uit alledaagse momenten en authenticiteit. Als industrieel ontwerper combineert hij functionaliteit en esthetiek om betaalbare meubels te creëren.  De erkenning als Designer van het Jaar is een bevestiging van de consistentie en coherentie in zijn ontwerpen.

Lees het volledige interview-Weekend Knack

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn