U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Julie Walbaum, CEO van Maisons du Monde, stapt op

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Julie Walbaum, algemeen directeur van interieurketen Maisons du Monde, stapt op. Haar vervanger is François-Melchior de Polignac, jarenlang de CEO van Carrefour België.

Omzet duikt omlaag

Maisons du Monde kondigt tegelijk zijn jaarcijfers aan, en die vallen tegen. De interieur- en decoratieketen boekte een omzet van 1,24 miljard euro, wat een daling van 5,1% betekent tegenover een jaar eerder. De retailer beklemtoont wel dat het 5,1% meer is dan in 2019 en dat het volume beperkter is gedaald, namelijk met 1,2%.

Opvallend is dat de onlineverkoop vorig jaar met 15,5% is gezakt tot 359,6 miljoen euro. Nog meer dan 70% van de omzet komt uit de fysieke winkels. Ook haalt de keten 60% van haar omzet uit decoratie en 40% uit de verkoop van meubelen. Over de winstcijfers deelt de formule pas in maart iets mee.

Opvolger uit stal Carrefour

Halverwege maart vertrekt Julie Walbaum bij Maisons du Monde. Sinds 2018 was ze topvrouw van de meubelretailer. Haar opvolger is al bekend, en doet in het Belgische retaillandschap wellicht een belletje rinkelen. Al sinds januari 2023 werkt De Polignac bij Maisons du Monde, momenteel als plaatsvervangend CEO in samenwerking met Walbaum.

François-Melchior de Polignac was voorheen meer dan 22 jaar aan de slag in leidinggevende functies bij Carrefour, tussen 2013 en 2017 ook als CEO van Carrefour in België. Tussen 2020 en 2022 keerde De Polignac zelfs nog eens terug naar België. Zo meldt Retail Detail.

Lees hier het volledige interview met Julie Walbaum had https://meubihome.be/interview-met-ceo-van-maisons-du-monde/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn