U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

JP Demeyer doet het met Svenskt Ten

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

De Belgische interieurontwerper JP Demeyer, gekend om zijn romantische stijl en onverwachte stijlcombinaties, werd door het Zweedse merk Svenskt Tenn gevraagd een collectie woonaccessoires te ontwerpen. ‘Het is een hele eer om voor dit bijna 100-jarige Zweedse merk een collectie en eigen corner te mogen ontwerpen. Het betreft een reeks kussens in gelimiteerde oplage enerzijds en een deel kussens en dienbladen voor de vaste collectie van Svenskt Tenn anderzijds.’ Daarmee plaatst JP Demeyer zich in een indrukwekkend rijtje van ontwerpers en architecten waarmee het historische Zweedse huis al samenwerkte zoals TAF architecten, Michael Anastassiades en Luke Edward Hall.

Demeyer: ‘Ik wil ambassadeur zijn van het Belgische vakmanschap en ben dan ook fier dat de kussens Made in Belgium zijn. Het zijn couture kussens en dus allemaal unieke stuks. Daarnaast is er ook een collectie kussens met ogenmotief geïnspireerd op het Fearless ogenmotief dat de cover van ons gelijknamige boek siert. Deze groen en roze geprinte kussens kregen de naam Milky Eye mee en komen samen met de gouden dienbladen, ook met ogenmotief, in de vaste collectie van Svenskt Tenn terecht.’

Het meubel- en decoratiebedrijf Svenskt Tenn werd in 1924 opgericht door kunstlerares Estrid Ericson. Met de artistieke hulp van ontwerper Josef Frank bouwden ze door de jaren heen aan een collectie van elegante en kleurrijke interieurobjecten, gekend voor hun kwaliteit, vakmanschap en duurzaamheid. Hun eigen collectie staat in schril contrast met de eerder romantisch stijl van JP Demeyer. ‘Hun warenhuis – gelegen op één van de belangrijkste boulevards van Stockholm, recht tegenover het Koninklijk Paleis – doet  me denken aan de Britse serie Are You Being Served uit de jaren 1970’, vertelt JP Demeyer enthousiast. ‘Daarnaast zijn ze ook hofleverancier. Ik was onmiddellijk gecharmeerd door hun voorstel om samen te werken. Je mag ook niet vergeten dat Svenskt Tenn een begrip is in Zweden, een beetje zoals Liberty’s in Londen. Ze zijn een toonbeeld van duurzaamheid en standvastigheid.’

Naast de collectie krijgt de 50-jarige Belg ook de kans om 100m2 vitrines van het Svenskt Tenn flagship store vorm te geven en er de legacy van het merk te herinterpreteren naar JP Demeyer esthetiek.  Hierbij werkt hij rond het thema van de kleurrijke zomerkamers en gevulde terrassen met patchworkgordijnen en lange tafelkleden ook gemaakt van geüpcyclede overschotstoffen van Svenskt Tenn’s productie.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn