Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Jong (vaak Belgisch) talent op Maison & Objet

Het is goed om zien dat beursorganisaties ook plaats maken voor jong designtalent. Uiteraard speelt jong bloed een grote rol in anders denken en doen. We weten allemaal dat het zinnetje ‘we doen het zo omdat we het al jaren zo doen’ niet altijd een manier is om relevante dingen te maken. Vandaar deze reeks van jonge designers die we aantroffen op M&O met objecten die toch een verschil maken.

Outonomy is het concept van Mathieu Lehanneur, de Franse designer die een centrale plek kreeg op M&O. Hij bouwde een opvallende rustplek (in felgeel) , een soort tiny house waar leven, werken en slapen door elkaar lopen.

Emma Cogné maakt weefsels van elektrische draden die je normaal gezien probeert te verstoppen. Zij weeft kleuren en structuren door elkaar, met optimaal resultaat.

Voor Aurélie Hoegy is rotan het favoriete materiaal. Ze gaat ermee in dialoog en zoekt naar een speelse belijning voor haar ontwerpen. Dit is design dat leeft.

Op de stand van Belgium is Design, een initiatief van Flanders DC en BWDM, waren ook ontwerpen van Emma Terweduwe te zien. 

The Moss Collection was één van de items te zien in de Hong Kong Design Showcase. Hier een ontwerp gebaseerd op de veerkracht van mos, als signaal van hoop voor de toekomst. Designer is Aries Sin Mei Yuk.

Cocono is een nieuw Belgisch designlabel. Focus ligt op slow objecten, gemaakt van de resten van de tapijten uit de Limited Edition collectie, een Belgische topper inzake high-end tapijten. Essentieel is hier goed design gecombineerd met zero waste. Op de foto v.l.n.r. model Bibendum, Aztec en Inca. Telkens verkrijgbaar in specifieke kleurencombi’s. Gezien op Belgium is Design.

Wat als je het maanlicht zou kunnen binnenbrengen in je woon- of slaapkamer? Voor designer Vadim Popowsky en zijn label Moon is het echt geen toekomstmuziek meer. Via een app haal je een stukje heelal in huis. Stond helemaal op zijn plaats bij Belgium is Design.

Keramiek maakt al even een heuse comeback maar de speelse designs van Frizbee Ceramics duiden op een nieuwe wind die in dit ambacht waait. Ook gezien op de stand Belgium is Design.

Als architecten zich wagen aan objecten, dan is het vaak the real deal: een samengaan van boeiend ontwerp, relevantie en goedgemaakt. Dat is Stack van  Studio Moto zeker. 

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn