U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Johnny laat zijn kindje Makri over in goede Ardense handen

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

De bekende meubelzaak Makri in Ronse is overgenomen. De zaak werd opgericht in 1975 en huist sinds 1997 op de huidige plaats. Johnny Duquin verkocht vorige week donderdag zijn bedrijf aan Jochen Deschodt, die 19 jaar in een Ardense meubelzaak werkte. De naam blijft behouden, net als het personeel, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Johnny Duquin kennen niet zo veel mensen, maar Johnny van de Makri kent bijna iedereen in Ronse en omstreken. ‘Makri bestaat sinds 1975, in april 1997 verhuisden we naar de huidige plaats’, zegt Johnny. ‘Mijn ouders hebben de zaak gesticht in 1975, in 1982 ben ik er begonnen. Negen maanden meegaan met de leveringen. De stiel leren. Daarna was ik twee jaar verkoper, deed ik de administratie en de aankoop. In 1982 zei ik mijn ouders dat ik graag de aankoop alleen zou doen. Da’s goed zeiden ze, je mag meteen naar de beurs in Brussel. Als jonge gast alleen naar de meubelbeurs, ik durfde bijna niks aan te kopen’, lacht hij.

900 euro per maand

‘In april 1997 verhuisden we naar de huidige locatie. Ik had de zaak overgenomen, alles in de nieuwe zaak had ik gekozen. De breedte van de gangpaden, de kleur van de verf, de tegels. De oude locatie huurde ik van mijn vader als opslagruimte. Huren. Veel mensen denken dat ik alles kreeg maar dat was niet zo. De eerste jaren betaalden mijn vrouw en ik onszelf 900 euro per maand uit. Voor ons tweeën.’

Bommels

‘De zaak opbouwen heeft bloed, zweet en tranen gekost. Ik deed 12 uren per dag, 6,5 dagen per week was ik met de zaak bezig. De laatste jaren keek ik langzaam uit naar een overnemer. Die vond ik in Jochen. Donderdag is alles getekend, hij neemt alles over, ook alle personeel. De 12 mensen mogen blijven. Deze week nemen we alles door in de winkel, het zal ongeveer nog een maand duren voor alles echt rond is. Het lastigste is het feit dat ik mijn kind verkocht heb. Maar ik weet dat ik mijn bucketlist nu kan beginnen afwerken. En het is een lange lijst. Beginnen doe ik met rusten’, lacht hij. ‘De Bommels(*) eind april zal ik nog mijn Zilveren Johnny uitsmijten. Ik denk dat we met de zaak 20 jaar sponsor geweest zijn van de Bommels.’ Waarna hij Jochen overtuigt om verder te sponsoren. ‘Je moet dat doen, jij moet de Zilveren Jochen uitsmijten.’

(*) ‘Bommel lopen’ betekent gemaskerd rondlopen. En omdat dat net na Nieuwjaar gebeurt, zijn de Bommelsfeesten, met de stoet op zaterdagavond, één van de eerste carnavalsfeesten van het land in Ronse.

Jochen uit Watou

Jochen Deschodt is afkomstig uit Watou. ‘Letterlijk van naast de Sint-Sixtus brouwerij’, zegt hij. ‘Ik heb 19 jaren gewerkt voor een grote meubelzaak in Bertrix. Ik werkte er alsof het mijn zaak was, maar er was niks van mij. De tijd was rijp om een eigen zaak te hebben. Ik zal verhuizen naar de regio van Ronse, waarschijnlijk naar Maarkedal. De naam blijft zeker behouden, het zou gek zijn om die te veranderen. Het BTW nummer zal wel wijzigen, net als het rekeningnummer.’

Persoonlijk bericht van Johnny: 

‘Na bijna 40 jaar activiteit in de meubelsector -25 jaar op de huidige site Leuzesesteenweg) – en dit tijdens mijn 61ste levensjaar, heb ik besloten het wat rustiger aan te doen. Hopelijk laat mijn gezondheid het toe mijn bucketlist, die nog heel lang is, af te werken. Ik bedank hierbij iedereen waarmee ik zowel privé als zakelijk tijdens deze periode heb mee samengewerkt. In allereerste instantie mijn ouders, mijn gezin en mijn familie, mijn medewerkers, mijn leveranciers en hun vertegenwoordigers, mijn boekhouder, mijn collega’s, mijn inkoopgroepering, mijn publiciteitsondernemingen, mijn diverse aannemers, mijn verzekeraars, mijn diverse zakenpartners, mijn vrienden en last but not least… mijn klanten! Ik ben verheugd en fier U te mogen meedelen dat het verhaal Makri Meubelen inclusief zijn medewerkers wordt verdergezet met een dynamisch en jong persoon die deze bloeiende winkel over neemt. Dhr Jochen Deschodt is vanaf heden de nieuwe zaakvoerder. Ik ben ervan overtuigd dat Jochen er zijn sterke schouders zal onder zetten en Makri Meubelen een nieuw en fris elan zal geven. Met de steun van jullie allen zal deze jonge en dynamische ondernemer ervoor zorgen dat Makri Meubelen de glans krijgt die het verdient. Nogmaals dank aan iedereen die meewerkte aan dit boeiende verhaal en ik wens jullie allen nog heel veel geluk en succes! Vanaf heden is mijn nieuw mailadres : Johnny.duquin@outlook.com.’

https://www.makri.be/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn