U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Je woonkamer sfeervol inrichten!

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Je woonkamer sfeervol inrichten

Als je een nieuwe woning hebt gehuurd of gekocht is het vaak een goed moment om ook een nieuw interieur aan te schaffen.In ieder geval wil je waarschijnlijk dat de vertrekken in je nieuwe woning sfeervol ingericht zijn en dat je je er prettig voelt. Je brengt immers heel wat tijd door in je woning. Veel mensen kijken bij het creëren van sfeer in hun woonkamer als eerste naar meubels, en de kleur van de muren. Welke kleuren passen goed bij elkaar? Welke vormen passen in de ruimte en moet er behang op de muren of wordt het toch stucwerk? De invloed van verlichting op de sfeer in de woonkamer wordt door veel mensen vaak onderschat led-strips kunnen bijvoorbeeld enorm veel sfeer in een ruimte toevoegen waardoor de kamer direct een veel gezelliger en warmer voorkomen heeft. Maar wat kun je nog meer doen om je kamer sfeervol in te richten?

Voeg sfeervolle accessoires toe aan je inrichting

Als de meubels eenmaal staan en de verlichting eenmaal hangt kan je soms nog steeds het gevoel hebben dat er iets ontbreekt om je woonkamer op en top sfeervol te maken. Vaak kan dit laatste stukje opgelost worden met kleine details. Zet bijvoorbeeld eens een vaas met bloemen neer die je mooi vindt of hang een schilderij aan de muur met een betekenis of gewoon iets waar je erg blij van wordt. Het zijn vaak dit soort kleine elementen in je inrichting die het verschil maken voor de sfeer je woonkamer. Wat ook altijd een goed is om je woonkamer sfeervol te maken is kaarsjes aansteken. Deze geven naast een gezellig sfeerlicht ook nog warmte af dus dat scheelt weer in de energiekosten. Zorg wel altijd dat je goed checkt of al je kaarsen uit zijn voor je het huis verlaat of voordat je naar bed gaat anders kunnen er natuurlijk gevaarlijke situaties ontstaan.

Kies voor warme kleuren

Een sfeervolle inrichting wordt naast sfeervolle verlichting in veel gevallen ook gecreëerd met warme kleuren. Kies bijvoorbeeld voor gebroken wit en warme tinten zoals geel, oranje tinten en houten meubels. Houten materialen voor je eettafel en je kasten geven vaak ook een warme, sfeervolle inrichting van je woonkamer of keuken. Dit kan je natuurlijk gebruiken in andere vertrekken van je nieuwe woning zoals de slaapkamers.

Denk goed na over je raambekleding

Niet alleen je verlichting maar ook je raambekleding is enorm bepalend voor de sfeer in je woonkamer. Zeker in de winter zijn dikke gordijnen bijvoorbeeld zeer aan te raden omdat deze die warme sfeer in je woonkamer geven waar je naar op zoek bent. Daarnaast houden dikke gordijnen de kou buiten en dit scheelt weer in je energiekosten. Naast gordijnen is het aan te raden om ook nog iets anders voor je ramen te hangen zoals lichte vitrage. Als je je gordijnen overdag open hebt staat het toch sfeervoller en aangekleder als je nog iets lichts voor de ramen hebt hangen. Dit detail wordt vaak vergeten maar kan echt een groot verschil maken.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn