Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Ixina presenteert haar keuken- en interieurnieuwigheden

2024 belooft hét jaar te worden voor keukendesign, met gedurfde trends en innovaties. Een daarvan is de transformatie van de dampkap tot een volwaardig designelement. Ook toon-op-toon wint aan populariteit, die zich uitbreidt naar kranen en accessoires voor een gevoel van harmonie in de keuken. Kleurenpaletten evolueren met een focus op ‘Peach Fuzz’, de kleur van het jaar, die bijvoorbeeld schittert in keukens met koraaltinten. Daarnaast onderstrepen natuurlijke en onbewerkte materialen, zoals marmer, steen en hout, een groeiende toewijding aan authenticiteit in design. Ixina’s collecties belichamen trends die de keuken omvormen tot het hart van het huis, naadloos geïntegreerd met de rest van de woning.

Gedurfd design en kleurenharmonie

Dit jaar omarmt ixina de designtrends volledig en transformeert functionele elementen in gedurfde designstukken. De dampkap wordt bijvoorbeeld een artistiek element, dat opgaat in het decor als een designlamp of slim is weggewerkt in de kast. Een populair alternatief voor de traditionele afzuigkap is er een in de kookplaat geïntegreerd.

Deze innovatieve aanpak wordt aangevuld door de toon op toon trend, prachtig geïllustreerd door ixina’s Velvet Bleu keuken, waar kranen en fronten perfect samen gaan. Ook worden nieuwe kleurenpaletten geïntroduceerd. Geïnspireerd door “Peach Fuzz”, komt ixina’s Dolce keuken in een nieuwe tint koraal, vergezeld van “roségouden” accessoires voor een toon op toon tot in het kleinste detail. Het assortiment is uitgebreid met pasteltinten zoals Jade en Taupe, gemaakt van 100% recycleerbare en gerecycleerde materialen.

Tijdloze trends en natuurlijke grondstoffen

Ixina herinterpreteert tijdloze trends met een hedendaagse twist. Elegante, discrete, zwarte elektrische apparaten vervangen het traditionele roestvrij staal en passen perfect in de leefruimte. Greeploos design blijft populair, met metalen groeven en dynamische rondingen, soms versterkt door leds. Natuurlijke en ruwe materialen zoals marmer, steen en hout zijn ook prominent aanwezig. Werkbladen in laminaat met steeneffect en spatranden in houtpanelen horen perfect thuis in keukens met een sterk karakter. Zoals die in de stijl Velvet noir, met als resultaat een rustieke en verfijnde keuken.

.Optimalisatie van ruimte en opbergoplossingen

Om aan de behoeften van moderne gezinnen te voldoen, zet het merk volop in op slimme opbergoplossingen. Daarbij hoort ook het optimaal gebruik van bovenkasten, waarbij de ruimte tot aan het plafond wordt benut om ruimere opbergoplossingen te bieden. Ixina biedt nu ruimtebesparende oplossingen met 70 cm brede en/of 194 cm hoge inbouwkoelkasten en 10 cm diepere werkbladen.

Ixina creëert leefruimtes

Het keukenmerk overstijgt de traditionele notie van de keuken en biedt complete oplossingen. Van bijpassende dressoirs en tv-meubels tot op maat gemaakte eet- en salontafels: ixina creëert samenhangende woonruimtes.

De trend in 2024 is het harmoniseren van ruimtes, het overstijgen van het traditionele idee dat de keuken uitkomt op de woonkamer om een vloeiend, gecoördineerd interieur te creëren. Elk element is zorgvuldig ontworpen om te passen in een esthetisch geheel. Deze aanpak, die maatwerk en functionaliteit combineert, versterkt de individualiteit van elke ruimte en zorgt tegelijkertijd voor visuele samenhang en praktisch comfort.

 2024 trends in het kort:
Dampkappen: assertief design of verborgen soberheid
Toon-op-toon in de mode, ook bij kranen
Leven door een roze bril, met de Dolce Corail keuken en een knipoog naar de kleur van het jaar, “Peach Fuzz”.
De integratie van natuurlijke en ruwe materialen
 

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn