Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Is je dak toe aan renovatie? Wij delen de beste tips

Als je dak versleten is en echt aan vernieuwing toe is, dan kan dakrenovatie vaak de oplossing zijn! Gelukkig hoef je meestal niet het hele dak te vervangen. Met een goede en betaalbare renovatie kun je al veel verbeteren. Hier zijn een paar belangrijke manieren en tips om je dak op te knappen.

Het hele dak vervangen

Als je dak in slechte staat is, is het meestal het beste om het hele dak te vernieuwen. Op die manier kan er ook een nieuw stuk onder het dak worden geplaatst en kan er isolatie worden aangebracht om warmteverlies te voorkomen. Als je ervoor kiest om ander materiaal voor de dakbedekking te gebruiken, moet je controleren of het dak het extra gewicht kan dragen. Als je huis voor 1985 is gebouwd, is de kans groot dat het dak niet of onvoldoende is geïsoleerd. Een goede isolatie is erg belangrijk om te voorkomen dat warmte ontsnapt. Door goed te isoleren, kun je zelfs tot wel 30% besparen op je energierekening. Op zoek naar een dakwerker? Zoek dan naar een dakwerker Roeselare bij Cauwelier.be.

Gelijk isoleren

Bij veel oude daken is er geen of bijna geen isolatie in het dak. Als het dak niet geïsoleerd is, gaat er wel 30% van de warmte verloren. Dit kan leiden tot ongeveer 500 euro extra kosten op je energierekening! Als je het dak wilt isoleren, is het slim om PIR-isolatie te gebruiken. Dit materiaal is heel goed in isoleren en je kunt het krijgen in verschillende maten en diktes.

Hergebruik je oude dakpannen

Als je oude dakpannen nog in goede staat zijn, kun je erover nadenken om ze opnieuw te gebruiken. Op die manier behoud je de uitstraling van je huis. Het is belangrijk om de dakpannen goed te controleren, omdat ze misschien onzichtbare schade hebben. Je kunt dit testen door zachtjes tegen de dakpannen te tikken. Als je een helder geluid hoort, betekent dit dat ze nog goed zijn. Als je geen oude dakpannen wilt gebruiken, maar wel een authentieke uitstraling wilt, kun je kiezen voor dakpannen die er al verweerd uitzien.

Groendak

En wat dacht je van een groendak? Een groendak heeft veel voordelen. Het helpt met het tegenhouden van geluid, houdt je huis koeler in de zomer en vangt stofdeeltjes op. Ook zorgt het voor een betere waterafvoer en zorgt het ervoor dat je dak langer meegaat. Normale daken gaan ongeveer 20-25 jaar mee, maar een groendak gaat veel langer mee. Sommige gemeenten geven zelfs geld om je te helpen bij het aanleggen van een groendak. Als je meer informatie wilt, kun je contact opnemen met de afdeling die vragen beantwoordt in jouw gemeente.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn