U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Is het natuursteen? Nee dus…

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

DE SCHOONHEID VAN NATUURSTEEN MET DE VOORDELEN VAN LAMINAAT

Geïnspireerd door de tijdloze schoonheid van natuursteen ontwikkelde het designteam van Quick-Step een nieuw tegelgamma dat luistert naar de poëtische naam Muse. De collectie van elf authentiek ogende decors biedt je de look van natuursteen met alle voordelen van laminaat zodat je leven niet alleen mooier, maar ook gemakkelijker wordt.

HET BESTE VAN TWEE WERELDEN

Altijd al gedroomd van een Belgische blauwsteen in je interieur? Met Muse lanceert Quick-Step een brede waaier aan decors zodat jij de look van natuursteen kan integreren in je interieur én tegelijkertijd kan genieten van alle voordelen van laminaat. Zo hoef je niet te zeulen met zware tegels en maakt het handige Uniclic-systeem voegwerk overbodig waardoor je geen beroep hoeft te doen doen op een tegelspecialist en onnodige kosten vermijdt. Dankzij de bestendigheid tegen water, vlekken en krassen zijn de tegels bovendien bijzonder gemakkelijk in onderhoud en ideaal voor een huis waarin intens geleefd wordt. Een laminaatvloer is daarnaast ook een duurzame keuze, Quick-Step maakt gebruik van herwonnen hout dat ingezameld wordt bij zagerijen en via processen uit duurzaam bosbeheer en wegenonderhoud. Dat hout zou anders verbrand of vernietigd worden maar krijgt dus een nieuw lang leven in je laminaatvloer. Met 25 jaar garantie  op je vloer kan je er namelijk van op aan dat je een vloer voor het leven in huis haalt.

NATUUR ALS MUZE

Meer dan dertig jaar is Quick-Step pionier in technische innovaties, maar ook op het gebied van design slaagt het merk erin om het beste van twee werelden te combineren. Symbolische blikvanger in de Muse-collectie is dan ook het ‘botanisch beton’-decor. Wat op het eerste zicht een contradictie lijkt, is bij nader inzicht pure poëzie. Zo ontluiken delicate dessins van wildbloemen in de harde wereld van beton. Het resultaat is een hybride vloer met een terrazzo-effect die zowel past in een minimalistisch als eclectisch interieur. Geïnspireerd door de revival van brutalisme in de architectuur ontwikkelden de floor designers van Quick-Step daarnaast ook ruwere decors zoals gevlekt en grijs beton in de stijl van Le Corbusier.

VOOR ELK INTERIEUR

Net zoals betonlooks verschillende gradaties hebben, kunnen natuurstenen verschillende gedaanten aannemen. ‘Zoals altijd streefden we voor deze collectie naar de meest natuurgetrouwe decors. Meestal laten we ons hiervoor inspireren door diverse houtsoorten maar dit keer kozen we resoluut voor natuursteen’, vertelt Chief Designer Joyce Van Waeleghem. Van traditionele blauwsteen en landelijke zandsteen tot puristische kalksteen. Voor elke interieurstijl is er wel een type natuursteen. En toch hebben ze één ding gemeenschappelijk: de schoonheid van de natuur zit in de tekening en gedetailleerde structuur. Zo bevat het gamma zowel gesluierde als gerookte blauwsteen alsook grijze en zwarte leisteen, maar ook warme terracota dessins die elke woning in een zuiders vakantiehuis veranderen. Hiermee wordt nog maar eens bewezen hoeveel impact een vloer heeft op de total look van een interieur.

www.quick-step.be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn