U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Is het een sculptuur? Is het een krukje?

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Is het een sculptuur? Is het een krukje? Je zou voor minder gaan twijfelen. Het outdoor-project van Paula Valentini voor GANDIABLASCO is licht en duurzaam tegelijk.

R24 is een collectie ontworpen door de Argentijnse architecte. Het ontstond in het kader van een uitwisseling met het Museum van Hedendaagse Kunst van Buenos Aires en zijn collectie geometrische abstractie. Deze stukken, die nu met slechts twee elementen zijn opgenomen in de GANDIABLASCO buitenmeubelcatalogus, beantwoorden aan de uitdaging om lage krukken en bijzettafels te creëren die even licht als stevig zijn. Met de veelzijdigheid van R24 draagt het project bij aan het creëren van ruimtes om van de buitenomgeving te genieten, vergezeld van de subtiliteit van zijn stof in één enkel materiaal.

Qua afwerking kunnen de R24 elementen worden gepoedercoat in alle gangbare tinten van onze GANDIABLASCO kleurenkaart. Enerzijds fungeert de lage kruk als steunpunt en is verkrijgbaar met of zonder een gestoffeerd kussen -ook handgemaakt in India-, samengesteld uit een basis van Gravidry® filtrerend polyurethaanschuim en een laag watten op het oppervlak, om zo een tactiel en comfortabel gevoel bij het zitten te verkrijgen en tegelijkertijd ademende en sneldrogende eigenschappen zonder de bekleding te hoeven verwijderen. Anderzijds is de lage salontafel het resultaat van de uitbreiding van het steunvlak en de daaruit voortvloeiende omkering van het geometrische volume van de oorspronkelijke kruk. Dit element heeft een extra helder blad van gehard glas dat met klittenband aan de structuur is bevestigd.

Paula Valentini, geboren in Buenos Aires (Argentinië) in 1973, is afgestudeerd als architect aan de faculteit voor architectuur, design en stedenbouw van de Universiteit van Buenos Aires. Ze volgde postdoctorale studies aan het programma voor architectuur en technologie van de Universiteit Torcuato Di Tella en is afgestudeerd aan de Nationale School voor Schone Kunsten (ENBAPP). Gedurende haar hele professionele carrière in Argentinië en Brazilië heeft zij onderwijs gecombineerd met stedelijke interventieprojecten van verschillende schaal en haar eigen en collectieve ondernemingen in culturele instellingen en openbare en particuliere ruimtes, zoals het Museum van Hedendaagse Kunst van Buenos Aires.

www.gandiablasco.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn