U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Is er een rush op 2de handsspullen?

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Meubihome legde haar oor te luister bij De Kringwinkels, in België wereldberoemd in 2de handsspullen.

Is er een rush op 2de handsspullen?

Directeur Luc Taelemans: ‘Momenteel is het beeld niet zo positief. De Corona-crisis heeft gemaakt dat veel meer mensen hun spullen zelf verkopen en wij een  instroom hebben met heel weinig goede stukken. Daarnaast zijn er eerst de overstromingen geweest, en nu Oekraïne waardoor veel goederen naar de op-poppende hulp organisaties gaan terwijl wij vele vragen krijgen om appartementen of woningen in te richten. Moeilijk verhaal op dit moment dus’.

‘Qua meubelen valt de instroom nog mee qua hoeveelheid, maar van alle kleingoed (huisraad, speelgoed, boeken, vrije tijd) is er gewoon te weinig. Bij collega’s hoor ik hetzelfde verhaal. Dus naar de toekomst toe moeten we eens nadenken of we niet creatief moeten zijn met formules’, aldus Luc.

Wat bedoel je precies?

Luc: ‘We denken daarbij in 1ste instantie aan “sorteren op hergebruik” in opdracht van. Bijvoorbeeld:  een winkel heeft in zijn aanbod een “tweedehands” aanbod dat zij verkopen nadat wij het gesorteerd hebben en winkelklaar gemaakt. Ten tweede moeten we ook proberen sterker in te zetten op samenwerkingen met bedrijven voor overschotten, retours van webverkoop,…. Een andere grote uitdaging is “circulaire” oplossingen vinden voor onze niet verkoopbare goederen. We zetten nu sterk in op samenwerkingen en innovatieve projecten om de keten lokaal te sluiten voor plastiek en textiel. Veel werk aan de winkel dus’.

Lees hier het artikel uit Meubihome editie maart 2021 vanaf pagina 44 https://issuu.com/clocoussens/docs/meubi03-2021-nl-web 

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn