U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Interzum gaat online

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Interzum gaat voor zijn 2021 editie online. Het wordt een week vol virtuele conferenties en master classes, met een focus op sustainability en materialen. Doel is interactie op gang te brengen tussen ontwerpers, architecten en de industrie, met vooral aandacht voor innovatie en waar het vandaag echt om draait. Interzum@home loopt van 4 tot 7 mei en wil iedere virtuele bezoeker een gevoel geven dat kan concurreren met een echt bezoek aan de beurs in Keulen.

De eerste dag valt uiteen in verschillende secties: de huidige kennis omtrent research en design van sustainable producten en de materialen die vandaag ertoe doen staan centraal. Ook worden praktische tools gegeven om binnen jouw bedrijf iets duurzamer te gaan werken. Er komen tal van voorbeelden uit de business aan bod, zowel in design, architectuur als interieurvormgeving. Ook wordt ingezoomd op duurzaam design vanuit projectomschrijvingen en bevindingen. Focus hier is op product, meubel- en textielontwerp, maar ook artisanale realisaties.

Dit business event kan natuurlijk ook gezien worden als een netwerkplatform, waar know-how kan worden afgetoetst en doorgegeven, als een incubator zelfs voor nieuwe materialen, trends en technologieën.

Kijk ook eens naar materials.cologne: een platform waar materialen en duurzaamheid nogmaals in de kijker lopen. Hier komen internationale experten spreken over hun expertise op het vlak van materiaal-gerelateerde onderwerpen.

Ook Karl-Johan Bertilsson uit Stockholm geeft een talk, over huidige kleurtendensen in design, architectuur en interieurdesign. Professor Marina-Elena Wachs van de Hochschule Niederrhein zal spreken over duurzaamheid in de mode, met linken naar lampen, de textielsector (automotive, interieur). Alle masterclasses duren een tweetal uur en zullen via Zoom verlopen. Voertaal is het Engels.

Check out: www.mat.cologne

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn