Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Interieur Unie Congres in NOA succesvol

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Wat wordt het morgen?

Een toplocatie, een uitstekend programma, sponsors die het verschil maakten, lekker eten en drinken en vooral: een geïnteresseerd publiek. Dat waren de ingrediënten van het Navem-ahum-Interieur Unie-congres van 5 december jl. Food for thought was het alleszins, daar bij Noa in Kruisem. We hopen dat de vele ideeën blijven nazinderen.

Tekst: Veerle Windels

 

Al van in de voormiddag tekende een pak genodigden present om de Noa-site van Renson in Kruisem te bezoeken. Ook al waren de weergoden ons niet gunstig gezind, de tuin met de diverse paviljoenen en het hoofdgebouw werden grondig geïnspecteerd en dat resulteerde in alleen maar positieve commentaar. Rond de middag zorgde de cateraar voor de eerste hapjes en tegen 13 uur kon het congres dan echt van start gaan.

Tim Gielen van Wave of Engagement mocht de spits afbijten. Het was meteen duidelijk dat hij een hart heeft voor de fysieke winkel. Hij stelde de aanwezigen meteen de vraag: waar zie je je winkel binnen 10 jaar? Els Breughelmans werd geïnterviewd door presentatrice Mariska Blommaert en gaf ons inzichten over haar wetenschappelijk retailonderzoek als prof aan de KULLeuven, campus Antwerpen. De vragen na haar keynote waren niet van de poes. Alain Vanderhoeven van Retailsonar startte met het veranderende gedrag van de consument, waarbij zijn bedrijf via data op zoek gaat naar het antwoord op heel wat vragen.  Hij had het ook over ‘perfecte buren’. Kathleen Cools ging op zoek naar de hybride verkoper. Daarna stelde Chris Van Wesemael het consumentenonderzoek voor dat Interieur Unie organiseert. Pieter Daelman wilde 7 misverstanden omtrent innovatiecultuur de wereld uit. Waarna Thierry Moubax ons meenam naar de wereld van AI en ChatGPT.

Op het einde van het congres werden de aanwezigen getrakteerd op bubbels en een lekker buffet. Intussen werd er duchtig nagepraat, zowel bij vertegenwoordigers, winkeliers als fabrikanten. Uiteindelijk trekken we allemaal aan het zelfde zeel. En de sky is daarbij zelfs niet eens meer de limit. We hopen dat het Interieur Unie congres dat heeft duidelijk gemaakt.

(In andere posts van de newsletter vindt u de korte inhoud van elke keynote)

 

Foto’s: Stefan Martens

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn