U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Interesse in bedden en matrassen groeit fors in Belgische markt volgens de Beddenbranche Marktmonitor België 2023

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Een positieve ontwikkeling is zichtbaar in de Belgische beddenbranche, zoals onthuld in de nieuwste editie van de Beddenbranche Marktmonitor België 2023, gepubliceerd door Marktdata.nl.

8% meer zoekopdrachten

De consumenten in België hebben hun interesse in bedden en matrassen aanzienlijk aangewakkerd, met een flinke stijging van 8% in oriëntatie in de eerste helft van het
jaar 2023. Deze trend markeert een indrukwekkende omslag ten opzichte van het voorgaande jaar 2022, waarin nog een daling van 4% werd geregistreerd.
In een tijdperk waarin internet steeds vaker wordt gebruikt als hulpmiddel in de oriëntatiefase, bieden statistieken over zoekvolumes waardevolle inzichten in de dynamiek van de consumentenbehoeften.

Analyse zoekopdrachten

Marktdata.nl heeft de afgelopen vier jaar het Nederlandstalige zoekverkeer over bedden in de Google zoekmachine in België geanalyseerd, en de bevindingen zijn opmerkelijk. Meer dan 22,5 miljoenzoekopdrachten gerelateerd aan bedden en matrassen werden ontleed, waardoor een helder beeld ontstond van de Belgische markttrends op het gebied van bedden en matrassen. De data laten zien dat gedurende de afgelopen vier jaar maandelijks meer dan 469.000 zoekopdrachten zijn uitgevoerd in België op het gebied van bedden en matrassen. Hoewel het zoekvolume de afgelopen jaren relatief stabiel is gebleven, onthult de analyse dat het maandelijkse gemiddelde zoekvolume voor bedden in 2022 met 3% was afgenomen ten opzichte van 2020. Een opmerkelijke ommekeer werd echter genoteerd in de eerste helft van 2023, waarin een krachtige stijging van 8% werd geregistreerd.

België positiever dan Nederland

De interesse van Belgische consumenten voor nieuwe bedden en matrassen vertoonde in 2021 een groei van 1% na het dynamische jaar van de pandemie, gevolgd door een daling van 4% in 2022. Het jaar 2023 begon echter met een opmerkelijke 8% toename in interesse ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar. In vergelijking met de Nederlandse markt heeft de Belgische beddenbranche positievere ontwikkelingen doorgemaakt. Terwijl Nederland in 2021 geen groei zag en in 2022 zelfs een daling van 12% noteerde in de interesse van consumenten voor bedden en matrassen, bloeit de Belgische markt op met een aantoonbare groei in dezelfde periode.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn