U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Innovatieve en duurzame oplossingen met schuim

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Materialen recupereren en een tweede leven met meerwaarde geven. Het is de missie die Federal Eco Foam zich al meer dan vijftig jaar stelt om zijn klanten te voorzien van innovatieve en duurzame oplossingen met diverse schuimproducten. Daartoe investeert Federal Eco Foam voortdurend in de beste mensen, grondstoffen en machines om tot de meest interessante schuimapplicaties van de hoogst mogelijke kwaliteit te komen. Een mooi voorbeeld daarvan is rebond foam, het schuim van de toekomst.

Sinds de oprichting in 1972 leeft bij Federal Eco Foam (FEF) de visie om een wereld zonder afval te bevorderen door verschillende schuimen een tweede leven te geven. Al die tijd past het bedrijf als pioniers in België het proces toe van ‘recycle, reuse en remake’ om de impact van overtollige schuimresten op het milieu te verminderen. De wortels van het bedrijf gaan terug tot 1914 met de oprichting van het in de Verenigde Staten gevestigde bedrijf Federal Recycling & Waste Solutions, een pionier en leider in het recycleren van diverse herbruikbare grondstoffen. In de voorbije 50 jaar is FEF uitgegroeid tot een wereldleider in zowel het verhandelen van trimschuim als in de productie van multifunctioneel gerecycleerd schuim, rebond foam genoemd. Vandaag exporteert het bedrijf naar 78 verschillende landen, verspreid over vijf continenten.

Duurzaamheid in het DNA  

Als één van de eersten heeft FEF het begrip ‘duurzaamheid’ in België op de kaart gezet door polyurethaan­schuimen te transformeren tot innovatieve, hoogwaardige producten voor diverse toepassingen en industrieën. FEF bedient klanten in segmenten zoals landbouw, auto­mobiel, sportmatten, meubilair, matrassen, bouw, pijpleidingen … met oplossingen voor het einde van de levensduur van reeds gebruikte schuimen. Op die manier stellen de producten van FEF klanten in staat om af te stappen van een lineaire wegwerpmaatschappij en een stap te zetten naar een meer circulaire economie.  En FEF geeft zelf ook het goede voorbeeld. Onlangs investeerde het in een nieuwe Valvan balenpers voor zijn vestiging in Lommel. De voornaamste doelstellingen zijn (1) het voldoen aan de steeds veranderende eisen van haar klanten, (2) een meer veilige omgeving voor werknemers te verzekeren en (3) de eigen ecologische voetafdruk te verkleinen. Deze nieuwe balenpers moet zorgen voor een efficiëntere productie, een hogere output en lagere transportkosten.

Innovatie voorop 

‘Door te investeren in innovatieve nieuwe tech­nieken en technologieën kunnen we de ongeloof­lijke hoeveelheid afval in de EU en de rest van de wereld helpen verminderen’, zegt Jan Geurts, CEO van FEF. ‘We blijven onze inspanningen richten op slimmere product­ontwerpen, waarbij we gerecycleerd materiaal verwerken tot complexe samen­stellingen en zo interessante schuim­applicaties van de hoogste kwaliteit produceren voor onze klanten. Federal Eco Foam’s enorme industriekennis en vermogen om te evolueren en zich aan te passen stelt ons in staat om een krachtig verschil te maken.’

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn