U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

In memoriam André Ollevier

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Droevig nieuws uit de meubelwereld. André Ollevier, oprichter en zaakvoerder van de meubelgroep Confortluxe-Telifra is van ons heengegaan.

Mijnheer André, zoals iedereen hem noemde, is op dinsdagmorgen 20 april 2021 rustig thuis gestorven op 79-jarige leeftijd na een slepende ziekte.

Als een geboren zakenman richtte hij op zeer jonge leeftijd de firma Confortluxe NV op te Wervik. Met hoogtes en laagtes maar vooral door het harde werken stuwde hij Confortluxe tot een groot productiebedrijf in salons. Altijd met volle overgave en soms tegen de stroom in, voer hij met Confortluxe een eigen koers van productie van rustieke kuip-salons tot de huidige moderne sofa’s.

Volume, snelheid en efficiëntie stonden centraal, waardoor hij door de oprichting van Setcraft NV (Tielt) zijn productie van eikenrompen veilig stelde en door het oprichten van zijn eigen transportbedrijf Confotrans NV (Wervik) de distributie vlot verliep.

Wanneer het tij van de rustieke salons keerde, werden de producties gelokaliseerd van Azië tot in Oost Europa, en werd Confortluxe internationaal actief. Ook met Europe Zetelfabriek (Wervik) worden salons geproduceerd en verkocht over geheel Europa.

Door de overname van de meubelfabriek Lievens te Gits, werd ook een meubelproductie toegevoegd aan André zijn activiteiten. Dankzij zijn stuwende kracht en investeringen is Lievens NV te Tielt met een stevige productie van melamine meubelen en groothandel van tafels en stoelen, actief in verschillende landen.

André is ook de oprichter van Crack meubelen (Ieper), Toff Meubelen (Dottenijs en Nikelly (Dottenijs) en overnemer van Lambermont (Bertrix), die als meubelwinkels graag geziene klanten zijn van zeer veel Belgische en internationale meubelfabrikanten.

Klant of leverancier: André met de rode pull was gekend tot in de kleinste winkel of fabriek. Door zijn eenvoud en zijn aandacht voor de mensen was hij een graag geziene persoon in de meubelwereld.

Ook in de sport was André graag gezien als sponsor en als drijvende kracht. Zowel in de volleybal, voetbal, basketbal als rallysport wou hij naast winnen, zich ontspannen en mensen gelukkig maken. André stond ook altijd klaar als schenker voor sociale doelen.

André past in de rij van de grondleggers van de meubelsector in zestiger jaren van de vorige eeuw in België zoals Albert Van Pelt, Karel Mintjens en Valère Veldeman.

André zal gemist worden door zijn echtgenote, zijn 3 kinderen, 6 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen, maar ook door zijn 600 medewerkers in zijn talrijke bedrijven.
Hij laat een gezonde bedrijvengroep achter die met respect voor zijn visie zal verdergezet worden door zijn 3 kinderen, die reeds jaren actief zijn in de verschillende bedrijven, en zijn vele trouwe medewerkers.

Bedankt André.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn