U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

IMM kort beurs in 2022 voor handel in tot 2,5 dagen

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

IMM Keulen is de toonaangevende koopbeurs in Europa en zal in 2022 plaatsvinden van woensdag 19 januari tot en met zondag 23 januari. Maandag en dinsdag vallen dus weg en de consumentendagen in het week-end blijven behouden.

In een gezamenlijke brief van Navem, Fena, Inretail, Fedustria, CBM en de Oostenrijkse fabrikantenfederatie uitten retailers en fabrikanten hun ongenoegen over deze beslissing.

De meeste meubelwinkels zijn op maandag gesloten, niet alleen in Nederland, België, Oostenrijk en Duitsland, maar in de meeste Europese landen. Maandag is traditioneel de handelsdag voor de EU-dealers. De beslissing om de maandag en dinsdag over te slaan uit het programma zal een negatieve invloed hebben op het aantal dealers uit alle EU-landen dat IMM Keulen bezoekt en daarmee op de verkoopresultaten van de deelnemers.

Bovendien hebben meubelfabrikanten, aangezien er nog maar 2,5 handelsdagen over zijn, ernstige twijfels over hun deelname aan de beurs en het rendement van hun investering. De kosten worden simpelweg te hoog en de baten te laag.

We zouden geen probleem hebben met 2,5 handelsdagen voor de IMM Keulen, zolang de maandag en liefst ook de dinsdag erbij zijn. Wordt vervolgd…

(TS)

 

 

s.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn