U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

ILB Interieur & Bouw lokt sollicitanten met escape room

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Een escape room voor sollicitanten, met deze nieuwigheid probeert ILB Interieur & Bouw sollicitanten te lokken. Het bedrijf heeft diverse vacatures.

Een sollicitant wordt in het bedrijf gedropt en uitgedaagd om een salontafel te maken. Hij moet zelf op zoek naar plannen, materiaal en machines. De hele sollicitatie is opgezet als een esape room. ‘Net als de meesten in de bouwsector kampen we met een tekort aan medewerkers’, vertelt zaakvoerder Luc Beullens. ‘Nu is het tijd om out of the box te denken.’

Wat Beullens daarmee bedoelt, ontdekken we in de video, waar een geblinddoekte sollicitant een opdracht krijgt. ‘We verwachten uiteraard niet dat elke sollicitant dat allemaal kan. Belangrijk is wel dat de sollicitant initiatief toont en zin heeft om er iets moois van te maken.’

ILB Interieur & Bouw bestaat sinds 1999. Toen was er één medewerker, vandaag zijn er dat al vijftig. Met de escape room wil het bedrijf nog meer mensen aanwerven. ‘Het voordeel van een groot bedrijf is dat we een aansluitende job kunnen aanbieden op basis van de interesses en ambities. We vinden het belangrijk dat iedereen zijn ding kan doen op de werkvloer.’ ILB Interieur & Bouw is momenteel op zoek naar calculators, spuiters, een houtbewerker en een plaatser.

https://www.ilb.be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn