U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Ikea waagt zich aan muzikaal homestudio meubilair

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

IKEA en Swedish House Mafia introduceren OBEGRÄNSAD: een betaalbare collectie tijdloze interieuroplossingen voor muziekliefhebbers

Met de gloednieuwe OBEGRÄNSAD collectie streven IKEA en Swedish House Mafia ernaar het dagelijks leven te vergemakkelijken voor al wie  (thuis) muziek produceert, speelt of beluistert. Met deze collectie, bestaande uit meer dan 20 zwarte, minimalistische meubels en accessoires, kunnen alle muzikale creatievelingen tegen een betaalbare prijs de perfecte thuisstudio creëren. De limited edition collectie is vanaf oktober 2022 beschikbaar in de IKEA winkels en op IKEA.be.

De OBEGRÄNSAD collectie (Zweeds voor ‘ongelimiteerd’) is bedoeld voor iedereen die belang hecht aan de muziekervaring thuis en daarbuiten. Technologische ontwikkelingen hebben geleid tot de democratisering van muziek, en met deze collectie wil IKEA en Swedish House Mafia de mensen helpen bij het creëren, produceren en beluisteren van muziek, en hen ondersteunen bij hun creatieve ambities.

Het bekende Zweedse muziektrio Swedish House Mafia licht toe: ‘Al sinds onze tienerjaren stellen we de aanpak van IKEA op prijs om dingen binnen het bereik en het budget van heel veel mensen te brengen. We bedachten vroeger zelf creatieve manieren om IKEA meubels af te stemmen op onze behoeften als beginnende muzikanten, dus de samenwerking was in de kern gebaseerd op onze persoonlijke ervaring.’

OBEGRÄNSAD is een betaalbare collectie die met zijn klassieke zwarte look en het minimalistische, strakke ontwerp kan aansluiten bij de technologie en hoe die wordt gebruikt. Of zoals Swedish House Mafia het zelf formuleert: ‘Het design van onze collectie heeft iets tijdloos en er zit onmiskenbaar een stukje van ons DNA in.’

De collectie telt meer dan 20 slimme interieuroplossingen voor zowel startende als professionele dj’s en muziekproducers. Denk aan een platenspeler, houders voor laptops, tablets, speakers en platen, een fauteuil, maar eveneens vier modellen van tassen, waaronder eentje voor accessoires. Voorts is er de OBEGRÄNSAD open kast, een remake van KALLAX met extra ruimte voor versterkers, een wat hogere versie van de kast, plus het OBEGRÄNSAD bureau inclusief staanders voor speakers en een uittrekbare plank.

‘De mix van verlichting – inclusief de achtergrondverlichting in de OBEGRÄNSAD klok – en beklede meubels en zachte interieuraccessoires zijn essentieel om de juiste sfeer op te roepen en in de creatieve flow te komen’, aldus Friso Wiersma, in-house IKEA designer.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn