U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Ikea verhoogt prijzen met 9%

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Ikea trekt zijn prijzen wereldwijd op met gemiddeld 9%. De Zweedse meubelgigant ziet geen andere optie, door de aanhoudende impact van de coronapandemie op de aanvoerketen en de grondstofprijzen.

Nationale verschillen

Ikea zal prijsstijgingen doorvoeren in “alle productassortimenten en alle landen”. Gemiddeld gaat het om een toeslag van 9%, maar die zou sterk verschillen van land tot land. Daarbij speelt onder meer het inflatiepeil een rol.

Zo trekt Ikea Ierland de prijzen zelfs met gemiddeld 11% op, schrijft De Standaard. Ook in België zullen de producten van de meubelketen duurder worden, maar concrete percentages noemt de krant niet.

Door de aanslepende coronacrisis is een algemene prijsverhoging onvermijdelijk geworden, stelt Ikea. Het voorbije jaar rezen de prijzen van grondstoffen en transport de pan uit. De meubelketen geeft aan dat ze lange tijd zelf de kosten daarvan heeft opgevangen, maar dat die situatie niet langer houdbaar is.

De aankondiging van Ikea is geen verrassing. Eind vorig jaar liet financieel directeur Martin van Dam al verstaan dat prijsverhogingen stilaan onafwendbaar werden.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn