U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Icons Re/Outfitted: expo met The Visionary Lab, Vitra en Levi’s® in Eindhoven

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

The Visionary Lab heeft modeontwerpers en kunstenaars uitgedaagd om gebruikte Vitra-stoelen nieuw leven in te blazen met hergebruikte denim van Levi’s®. Deze unieke stoelen worden tentoongesteld tijdens Dutch Design Week, in een industriële houtbewerkingsatelier. Ze nodigen uit om plaats te nemen en anders te denken over afgedankte materialen.

In een tijd van almaar groeiende bergen textielafval, is het cruciaal dat we onze focus verleggen naar de toekomst en creatieve manieren vinden om de levensduur van textiel te verlengen. Icons Re/Outfitted, geïnitieerd door creative studio The Visionary Lab, brengt iconen in mode en meubels samen in een innovatieve verkenningstocht; ontwerpers werden uitgenodigd om een aantal gebruikte design-meesterwerken van high-end meubelmerk Vitra opnieuw vorm te geven – waaronder stoelen van Charles & Ray Eames, Verner Panton en George Nelson – met gedurfde nieuwe looks gemaakt van pre-loved denim van Levi’s®, het denimmerk dat geldt als ongeëvenaarde autoriteit in de wereld van jeans en dit jaar het 150-jarig jubileum van hun iconische 501® jeans viert.

Storytelling door design

Ontwerpers Nkwo Onwuka, Hannah Brabon, Kelly Konings, Tim Dekkers, Sophie Cagniart, Barbara Polderman, Sarmite Polakova en Norman Monsanto namen de uitdaging aan en transformeerden ieder een iconische stoel, hun muze, in een kunstzinnig, upcycled design object. Ze laten een rijke verscheidenheid aan innovatieve technieken zien (waaronder digital 3D-weaving, bio-textiel en gerecycleerd denim vilt geproduceerd door de sociale fabriek i-did), gecombineerd met eeuwenoude ambachten.

De stoelen die hieruit voortkomen, prikkelen het oog en moedigen gesprekken over duurzaamheid aan. Uiteindelijk is Icons Re/Outfitted niet alleen een kunstzinnige ode aan innovatie, vakmanschap en het welzijn van onze planeet, maar toont het ook het onbegrensde potentieel van end-of-life denim voor zowel de mode- als de interieurindustrie.

Ontwerp voor de toekomst

Denim, een tijdloos mode-icoon, overstijgt grenzen en wordt wereldwijd gekoesterd. Levi’s®, een pionier in denim-innovatie en toegewijd aan het bevorderen van positieve verandering, sluit zich trots aan bij Icons Re/Outfitted en werpt licht op het enorme potentieel van het benutten van het tweede leven van denim. Dit kunstzinnige project komt voort uit de missie van The Visionary Lab om de notie van afval te veranderen door er esthetisch hoogwaardige objecten van te maken. Vitra ondersteunt dit creatieve streven en erkent het als een diepgaande, artistieke en innovatieve verklaring ten gunste van circulariteit. Elk nieuw inzicht uit dit project wordt beschouwd als een kans voor verdere ontwikkeling en het verleggen van de grenzen van creatieve verkenning. Uiteindelijk heeft dit project tot doel onze relatie met textiel en ontwerp te herdefiniëren en dient het als een getuigenis van onze toewijding aan een meer duurzame toekomst.

‘Our mission is to redefine waste and reveal the beauty hidden within the unexpected. We take immense pride in bringing this artful project to life.’ The Visionary Lab

‘We are excited about this artistic exploration of circular design. Icons Re/Outfitted has resulted in unique pieces that artfully demonstrate how circular design principles and innovative techniques can be employed to minimize waste.’  Vitra – Torsten Stadles, Regional Leader Benelux & France

‘We’re thrilled to be a part of Icons Re/Outfitted, which not only champions innovation and craftsmanship, but also demonstrates how the lifespan of our textiles can be prolonged through innovative methods of design,” said Anit Van Eynde, VP of North Europe Marketing & BX, at Levi Strauss & Co. “This year marks the 150th anniversary of the Levi’s® 501® jean and, as we celebrate the incredible history of this iconic product, these one-of-a-kind, artful chairs invite us to consider the creative potential of reimagined denim.’

Waar en wanneer?

De kunstzinnige stoelen zijn te zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven van 21 tot en met 29 oktober op Fuutlaan 12C. Gesitueerd in een industriële houtbewerkingsatelier, is de setting zelf een integraal onderdeel van het artistieke verhaal. Naast Icons Re/Outfitted zijn er op deze locatie ook drie andere exposities te zien: van Isola Design, Social Label en houtbewerker Jan Gerritsen.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn