Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Hülsta vraagt faillissement aan: 280 medewerkers op straat

MWS Works Westfalen GmbH – voorheen Hülsta Works GmbH – heeft het faillissement aangevraagd bij de rechtbank van Münster. ‘Door aanzienlijke omzetdalingen en externe factoren kan het bedrijf niet langer economisch rendabel zijn’, aldus het bedrijf in een persbericht.

‘Hülsta wordt geconfronteerd met een uitdagende marktsituatie in de meubelsector. Het zwakke consumentenklimaat en de vertraging in de bouw van nieuwe appartementen hebben een negatieve impact op de sector. Met name het segment ‘andere meubelen’, waartoe het woon-, eet- en slaapkamermeubilair noteerde in het afgelopen kwartaal een enorme omzetdaling. De uitdagende situatie van het bedrijf is ook verergerd door productieverliezen als gevolg van stormschade, die nog niet onder controle zijn gebracht’, aldus algemeen directeur Dr. Stefan Hainke.

De directie heeft het personeel geïnformeerd over de faillissementsaanvraag en werkt nu samen met de voorlopige curator Christoph Morgen aan wat er verder kan gebeuren voor de meubelfabrikant. Hainke: ‘We krijgen een overzicht van de huidige economische situatie en proberen faillissementsgeld te krijgen voor het totaal van ongeveer 280 werknemers.’

De rechtbank van Münster had op 9 november de gerechtelijke reorganisatie van Hülsta ingeleid op basis van het akkoord dat al in juli door de schuldeisers was aanvaard. Het reorganisatieplan kreeg jammer geen groen licht.

www.huelsta.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn