U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Huisshow Demuynck: ‘Vakmanschap is onze motor’

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Ook op de huisshow van de firma Demuynck in Wevelgem was het maandag een komen en gaan van retailers. Meer dan veertig jaar geleden startten Francine en Christian Demuynck hun zaak in Wevelgem. Ze begonnen van nul en kozen vrij snel voor maatwerk. Vroeger werkten ze vooral salons in leder uit, tegenwoordig gaat het om een mix. Alles wordt getekend en gerealiseerd in het atelier in Wevelgem, waar 45 mensen aan de slag zijn. Zelfs de karkassen (in massief beuk) worden niet elders aangekocht, wat zorgt voor een puur Belgisch product, made in Zuid-West-Vlaanderen zelfs.

Het maatwerk mag je letterlijk nemen: er zijn uiteraard standaardmodellen voorradig maar je kan die aanpassen in hoogte, diepte, breedte, etc. De firma levert aan diverse retailers in België (de thuismarkt is de grootste, naast wat export richting Nederland en Luxemburg) en zit daar in het midden tot hoog segment. ‘We zijn de duurste onder de niet-merken’, zegt Thierry Demuynck, de tweede generatie in lijn. Thierry gaat sinds kort opnieuw op de baan, terwijl iemand anders de dagelijkse leiding op zich neemt.

Productieverantwoordelijke Annelies Vandamme laat graag de productie-eenheid zien, waar alles met de hand gebeurt, van het knippen in de stoffen tot het overtrekken van de karkassen. ‘Ons bedrijf heeft een enorme boost gekregen toen we zelf het label ‘Flemish Tradition’ in het leven geroepen hebben’, zegt Thierry nog. ‘In Wallonië noemen we het Tradition Belge en dat werkt. Het is een soort garantielabel waarmee we aan de klant zeggen: dit is echt gemaakt naar de traditie van maatwerk en ambacht in dit land.’

Op welke producten ligt de focus? Het gaat van zetels en (verlengbare) tafels naar consoles en tv-kasten, plus een beetje home office. De hoofdmoot gaat naar sofa’s. Waarbij maatwerk de standaard is. ‘De motor van ons bedrijf is echt vakmanschap’, besluit Thierry.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn