U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Huisshow De Eiken Zetel: ‘We zijn de Zara van het Belgische meubel’

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

‘We zijn de Zara van het Belgische meubel’

Tevredenheid weerklonk bij het team achter De Eiken Zetel op de tweede dag van hun huisshow, afgelopen dinsdag. Er waren best wel veel klanten naar Eeklo afgezakt op maandag en ook op dinsdag was het een va-et-vient. Veel Belgen, weinig Nederlanders, vooral vaste klanten die benieuwd waren naar de nieuwe collecties en ook de lekkere catering wisten te appreciëren.

Inmiddels zijn we toe aan de vierde collectie van &DEZ en het algemene gevoel is dat de collectie groeit en meer dan ooit bestaat uit elementen die op elkaar inspelen en bij elkaar gemixt en gematcht kunnen worden. Terwijl vorige settings zich veelal in de natuur afspeelden, stond hier het Citylife-thema centraal.  Vandaar vele foto’s van steden als Brussel en Brugge, maar ook vintage affiches van pakweg Dinant. Dat had zijn redenen: er moet aandacht gaan naar de stadsbewoner die kleiner woont, die vaker verhuist, die zijn meubilair samenstelt naargelang van de behoeftes en leefgewoontes van het moment. Iemand van 22 koopt anders dan iemand van 45, dat klopt. ‘We merken dat die aanpak werkt’, zegt Cédric Willems, die ons de collectie toonde. ‘Het gaat om een compacte collectie in een stedelijke context. We gaan voor trendy maar ook functioneel en we werken op die kleinere volumes. Uiteraard met ontzettend veel opties qua stoffen en kleuren. Klanten appreciëren de Belgische stijl die we hier neerzetten, met de juiste afmetingen. Sommige van de ontwerpen zijn demo-modellen die nog worden geoptimaliseerd voor  Meubelbeurs Brussel, dus kunnen nog ietwat veranderen. We hebben trouwens altijd klanten die naar hier komen en niet naar Brussel trekken.’

Dus zagen we een pak sofa’s in organische vormen met interessante, rechtopstaande rugleuningen, veel bijzettafeltjes (in alle afmetingen), verstelbare keramiektafels maar ook ronde tafels met conische onderstellen, mooie stoelen in een bouclé-wol zitting (in de gangbare seventies tinten) en ook het nieuwe woonkamerprogramma, de Aiku, een vervolg op de Dune. Sowieso veel kleuren: in de sofa’s gebroken wit, maar ook mokka, cognac, ijsblauw en wasabigroen. ‘Het jonge publiek is niet vies van kleur’, aldus Cédric. Ook een mooi ontwerp: de barkast. Iets wat jonge mensen graag in het flat hebben, een soort open kast waarop de flessen gin en vodka geëtaleerd kunnen worden. En als afsluiter: een eerste collectie buitenmeubelen. Met als topper: een mooi groen buitenstoeltje.

Uiteraard waren er hier ook heel wat relaxzetels te zien, nog steeds goed voor de helft van de omzet van De Eiken Zetel. Nieuwigheid hier was een zetelmodel dat in drie groottes (en breedtes) te koop was. Ook enkele bedden en een zetelbed, in een trendy groene kleur.

Ook komende maandag en dinsdag zijn handelaars nog welkom op de Huisshow van De Eiken Zetel in Eeklo.

www.andez.be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn