U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Hoe verlopen de 1ste dagen zonder afspraak bij de winkelier?

Navem voerde op 5 november een enquête uit bij de meubelhandelaars naar aanleiding van de sluiting van de winkel en het eventuele uitstel van de solden.

Hoe verlopen de 1ste dagen zonder afspraak bij de winkelier?

Een paar getuigenissen:

‘De verkoop is in elk geval veel minder goed verlopen sinds de laatste lockdown, waarbij we wel open mochten blijven maar enkel op afspraak konden werken.
In de praktijk kwamen de mensen binnen aan de voordeur, maakten à la minute een afspraak en we noteerden die op een excel. Ik denk dat de mensen het zelf al wat beu aan het worden zijn en gewoon afwachten tot alles gewoon open is. April, mei en juni zijn doorgaans ook iets rustigere maanden…’

‘Het werken op afspraak zet een veel te grote rem op winkelbezoek. Een controle op tijdsslot is er toch nooit. Het is een compleet belachelijke situatie. Er is trouwens geen enkele reden om in de toekomst nog beperkingen op te leggen’.

Wat zegt de wetgeving?

Er zijn 2 mogelijkheden. Of men werkt volledig zonder afspraak. In dat geval mag men met 2 winkelen (huisgenoot!), maar maximaal 30 minuten. Uiteraard moet men steeds rekening mee houden dat er slechts 1 klant per 10m2 mag aanwezig zijn. De huisgenoot telt in deze ook mee.

Een 2de optie is om uitsluitend op afspraak te werken. In dat geval mag het bezoek langer dan 30 minuten duren, maar dient men er ook over te waken dat er per 10m2 slecht is 1 klant aanwezig is. Een register dient strikt genomen niet bijgehouden te worden, maar dit lijkt me toch wel wenselijk.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn