U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Hoe kunst, humor en een sociale component in een bed bijeen komen

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Het afgebeeld bed werd ontwikkeld door Alexis Deconinck en wordt voorgesteld tijdens ArtContest van 02 tot 29.09.2021 in het Vanderborghtgebouw te Brussel.

Alexis gaf ons hierover een interessante uitleg: ‘Sinds enkele jaren werk ik aan het transformeren van objecten uit de architectuur en het stedelijke vocabularium om er een poëtisch verhaal van te maken. Naar aanleiding van een van deze experimenten raakte ik bijzonder geïnteresseerd in deze betonblokken, de zogenaamde “new Jersey-blok”.’

‘Het gebruik ervan is gesystematiseerd en veralgemeend in de stad. Aanvankelijk zijn ze gewettigd door de transformatie van de stad in een bouwterrein, maar nu worden ze om veiligheidsredenen overal geïnstalleerd om de sociale controle te dienen. Welke menselijkheid kan worden gegeven aan de handeling van het maken van de stad? Mijn bed-installatie roept de vele tekortkomingen op waarmee ontwikkelingsprojecten gepaard gaan. Het drukt mijn dubbelzinnige relatie met de stad uit, zowel beschermend als brutaal’.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn