U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Hoe kun je het beste jouw woonkamer inrichten?

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Op TV en op sociale media zie je ze vaak voorbij komen; Prachtige woonkamers met strakke vloeren, mooie kleuren op de muren en bijzondere meubels. Iedereen wilt wel zo’n woonkamer. En dat is ook niet zo gek, want de woonkamer is misschien wel een van de belangrijkste kamers in je huis. Als je gasten ontvangt wil je dat ze een goede eerste indruk van je hebben, en hoe jouw woonkamer eruit ziet heeft daar zeker invloed op. Gelukkig is het niet moeilijk om jouw woonkamer eruit te laten zien alsof het zo uit een tijdschrift komt. Hoe doe je dat? Lees hier!

Vloeren:

De eerste stap naar een mooie woonkamer is het kiezen van een vloer. Er zijn veel soorten vloeren, en elke soort vloer heeft weer zijn voordelen en nadelen. Tegenwoordig zijn vloeren met een hout stijl in. Als je dus een trendy woonkamer wilt, kun je het beste een vinyl- of PVC-vloer kopen.  Vinyl vloeren bestaan uit meerdere lagen hard kunststof en kan er uit zien als een houten vloer. Het voordeel van vinyl vloeren is dat het een stuk goedkoper is dan een echte houten vloer en ook nog eens vochtbestendig is. Daardoor kunnen ze ook in de keuken geplaatst worden, wat ideaal is als je woonkeuken hebt. Het nadeel is alleen dat wanneer je er zware meubels op zet, er afdrukken in de vloer kan komen.  PVC vloeren hebben de afgelopen jaren echt een comeback gemaakt. Een PVC vloer is net zoals een vinylvloer gemaakt van kunststof. Ze kunnen in veel vormen en kleuren voorkomen, maar de meeste populaire soort PVC vloer is toch echt wel die met het visgraatmotief. De vloeren zijn goed te onderhouden en hebben een lange levensduur, maar hebben wel een egale ondergrond nodig om beschadiging te voorkomen.

Verf:

Wat ook weer helemaal in is, zijn kleuren op de muur. Een mooie kleur op de muur kan een goede eyecatcher zijn en soms de kamer zelfs een grotere uitstraling geven. En als je niet helemaal houdt van felle kleuren is dat niet erg, want juist de rustige tinten zijn een trend. Denk hierbij aan een mooie olijfgroen of een zachte oud roze. Vaak zie je dat er één muur in de woonkamer geverfd wordt, het liefst de muur waar iets voor staat of aan hangt. Denk hierbij aan de muur waar jouw bank of tv tegenaan staat. Op deze manier breng je gemakkelijk kleur in jouw woonkamer zonder dat het overweldigend wordt, of dat je veel geld moet uitgeven aan accessoires.

Meubels:

En als laatste, maar zeker niet de minste zijn meubels. Welke meubels er in jouw woonkamer passen hangt af van de inrichtingsstijl waar je voor gekozen hebt, en die past bij jou als persoon. Zo wordt er vaak gekozen voor een wat modernere stijl, waarbij je moet denken aan strakke hoekbanken en een zwevend tv-meubel. Maar wat je ook ziet is de zogenaamde vintage stijl. Dit is een mix van ouderwets en modern waarbij er vaak gezocht wordt naar contrast. Bijvoorbeeld een strakke grijze muur en bank in combinatie met antieke salontafel.

En zo zijn er nog veel meer stijlen. Als je eenmaal weet welke het beste bij jou en jouw huis past,, en je ook hebt gekeken naar de afmetingen van de kamer en wat er mogelijk is, kun je zo beginnen met het aanschaffen van meubels.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn