U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Hoe kies je het juiste meubilair?

Verhuizen naar een nieuw huis of je bestaande woning een make-over geven? Het kan een uitdaging zijn om de juiste meubels van unit14.be te kiezen. Er zijn zoveel regels en adviezen over hoe je je woonkamer moet inrichten dat het gemakkelijk is om in de war te raken. Sommige interieurontwerpers promoten de nieuwste trends, terwijl je favoriete ontwerper misschien adviseert om alleen meubels te kopen die passen bij de stijl van je huis. Maar wat als je in een appartement uit de jaren 80 woont en een hekel hebt aan die typische jaren 80-stijl? Laten we eens kijken naar een aantal tips om het juiste meubilair te kiezen.

De bank kiezen

Het kiezen van de juiste bank voor je huis is best belangrijk. Een bank is vaak het opvallendste meubelstuk in je woonkamer en heeft wel degelijk invloed op hoe de kamer eruit ziet, en hoe functioneel deze is. Koop dus niet zomaar een bank. Er zijn een aantal dingen om over na te denken. Bedenk in welke ruimte je de bank wilt plaatsen en welke vorm en grootte het beste passen. Kies het materiaal en de kleur die bij je levensstijl en smaak passen. Het is een flinke investering, dus neem de tijd om te beslissen wat het beste bij jou past voordat je verder gaat met het inrichten van je woonkamer.

De eettafel kiezen

Bij het kiezen van een eettafel is het belangrijk dat je de juiste maat vindt, niet te groot en niet te klein, zodat hij goed past en je woonruimte mooi kan inrichten. Je kunt een eettafel ook in de woonkamer zetten, want steeds meer mensen eten daar. In een kleine woonkamer is het meestal geen goed idee om helemaal geen tafel te hebben, want dat kan juist benadrukken dat de ruimte klein is. Een tafel voor je bank kan je ruimte interessanter maken. Bij het kiezen van een eettafel moet je rekening houden met je budget, waarvoor je de tafel nog meer wilt gebruiken (knutselen?), de grootte en vorm die passen in je ruimte. Denk ook aan de kwaliteit, want een betere tafel gaat langer mee. Je kunt een mortex eettafel online kopen, maar je zou ook naar tweedehands kunnen kijken. Bedenk ten slotte of de tafel praktisch is voor dagelijks gebruik, bijvoorbeeld of hij makkelijk schoon te maken is en geschikt is voor kinderen.

Een stoel kiezen

Het kiezen van een stoel voor je woonkamer wordt gemakkelijker als je je eigen stijl goed begrijpt. Bedenk eerst waarvoor je de stoel gaat gebruiken, zoals extra zitplekken voor bezoek of om comfortabel in te lezen of televisie te kijken. Nadat je het doel van de stoel hebt bepaald, kun je je richten op hoe deze eruitziet. Er zijn veel verschillende soorten stoelen, zoals armstoelen, buisstoelen en relaxstoelen. Vervolgens moet de gekozen stoel qua stijl passen bij de rest van je woonkamer. Als je van plan bent om meerdere stoelen te kopen, probeer dan eens om verschillende kleuren en stijlen te mixen. Vertrouw op je gevoel als je denkt dat de stoel misschien niet goed in de ruimte past. Het gaat erom dat jij je er prettig bij voelt!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn