U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Het bureau: nieuwe expo in Designmuseum

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

In het Design Museum van Gent loopt nog tot 22 augustus ‘Het bureau’. Een expo die ons even doet stilstaan bij onze werkplek, door de eeuwen heen welteverstaan.

Het bureau is niet alleen het meubelstuk waaraan velen van ons de meeste tijd doorbrengen, het is ook het object dat een spiegel is van onze ideeën over leven en werk. Zijn vorm reflecteert de visies van groepen zo divers als vorstenhuizen, burgers, managers en ontwerpers. Aan de hand van bij­zondere stukken die het designmagazine MacGuffin selecteerde uit de collectie van het museum, toont de tentoon­stelling Het Bureau de evolutie van het schrijf­meubel: van rond­trekkende nomade tot prestigieus show­piece, van burgerlijk icoon tot CEO cock­pit en van efficiënte fabriek tot middel­punt van ons huiselijk leven.

Concreet: Het Bureau toont twintig schrijfmeubels en vijftig bureauaccessoires uit de collectie van Design Museum Gent rond acht thema’s. Van mobiele schrijfkist tot prestigieus pronkstuk of geheime opbergplek. Van efficiënt werkpaard en glanzend directiemeubel tot ‘bureauloos bureau’. Met op het einde een parade van ooit zo nuttige accessoires die gaandeweg in onbruik geraakten.

De tentoonstelling is gemaakt in samenwerking met MacGuffin, een designmagazine met bijzondere verhalen over het leven van gewone dingen. Alfred Hitchcock gebruikte de term ‘MacGuffin’ voor objecten die een verhaal in gang zetten. Ook deze tentoonstelling neemt een alledaags voorwerp als uitgangspunt om de bijzondere relaties met zijn gebruikers te onthullen.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn