Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Het Belgische outdoorlabel moróro lanceert Ilda

Het Belgische outdoorlabel moróro lanceert Ilda, een plantenbak voor buiten. Ilda is een unieke bloembak voor tuin en terras, dankzij het lage en brede design en de karakteristieke voet. Bovendien telt Ilda geen enkele naad en is het nieuwe collectie-item met zijn lichte gewicht ook perfect geschikt voor appartements- en dakterrassen. 

Het Belgische outdoorlabel moróro staat sinds 2017 gekend om zijn stijlvolle, zwarte vuurschalen in cortenstaal en aluminium die je kan omvormen tot barbecue, ijsemmer of tafel. Uit het ontwerp van Tupa ‒ de kleinste vuurschaal uit de collectie ‒ is dit najaar ook een outdoor plantenbak gevloeid met dezelfde kenmerkende voet en herkenbare curves.

Naast het karakteristieke onderstel, valt Ilda ook op als een laag en breed model. Het maakt van deze nieuwe plantenbak een uniek object voor tuin of terras. Daarnaast is Ilda vervaardigd uit naadloos, gepoedercoat zwart aluminium, waardoor het niet alleen op esthetisch en productietechnisch vlak een hoogstandje is, maar ook een lichtgewicht dat perfect geschikt is voor appartements- en dakterrassen. Het lichte gewicht vergemakkelijkt de verplaatsing van de plantenbak of de herinrichting van de buitenruimte. De productie in aluminium garandeert dan weer dat Ilda het hele jaar door roestvrij blijft en bestand is tegen alle weeromstandigheden.

Ilda bestaat in twee formaten. Met behulp van enkele afwateringsgaten in de bodemplaat wordt overtollig water gemakkelijk afgevoerd. De robuuste voet van maar liefst 6 millimeter dik heft de bloembak een stuk boven de grond en draagt er zo toe bij dat planten en bloemen in het najaar minder vorstgevoelig blijven.

De collectie van moróro wordt standaard in het zwart ontworpen en geproduceerd, maar elk item kan je personaliseren in een RAL-kleur naar keuze. Ilda wordt gemaakt in België en geleverd in één stuk. En voor al wie graag freestylet, siert deze nieuwe plantenbak ook graag het interieur.

Afmeting en prijs klein formaat: Ø90 cm | H27 cm | dikte 4 mm | € 1835
Afmeting en prijs groot formaat: Ø110 cm | H31 cm | dikte 4 mm | € 1997

Design in samenwerking met Hendrik Tack

 

Over moróro

moróro staat bekend om zijn verfijnde, warme en robuuste ontwerpen met een knipoog naar de Braziliaanse architectuur. Dat vertelt ook de naam moróro, die verwijst naar een huis dat werd ontworpen door de Braziliaanse architect Marcio Kogan. Het Belgische outdoormerk werd in 2017 opgericht door Veerle Lapierre en Karel Vanhuyse: een Vlaams ondernemerskoppel dat in de zoektocht naar sterke, doordachte, no-nonsense outdoorconcepten zelf aan het produceren sloeg. Hun eerste outdoorobject Rocco groeide al snel uit tot een internationaal succes. Naast samenwerkingen met designers, ontwerpt Veerle ook zelf. Sinds 2022 heeft het Belgische outdoorlabel een vaste stek in Krombeke, in een architecturale nieuwbouw met de allures van een brute schuur te midden van de Vlaamse natuur en omringd door de volledige moróro-collectie.

Fotografie: © Pilar Shoots – Thibault Debaene

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn