U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Herontdek de kindertijd in Belle Epoque Centrum Blankenberge

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Jaarlijks organiseert het Belle Epoque-Centrum een tijdelijke tentoonstelling. Deze expo is opgebouwd binnen de permanente collectie van het Belle Epoque Centrum in Blankenberge en inbegrepen in de toegangsprijs. De expo loopt tot en met de paasvakantie 2021 nl. 18 april 2021.

Hoe verliep de kindertijd in de Belle Epoque? Kinderen van vandaag gamen, hebben een Ipad en delen video’s op TikTok. Maar hoe beleefden kinderen anno 1900 hun tijd. Wat waren hun favoriete spelletjes? Met welk speelgoed speelden ze? Hoe zag de kindermode er toen uit?

Blikvanger van de expo is een bijzondere collectie poppen met herkomst uit Blankenberge. De bijzondere mooie poppen, koffer en bijhorende accessoires hebben dus een directe link met de belle-époque-geschiedenis van de badstad.

Charlotte Hoste, diensthoofd Belle Epoque Centrum: ‘Enkele topstukken van onze tijdelijke expo over kindertijd werden geschonken door Liesbeth De Nys uit Blankenberge. De unieke poppencollectie met bijhorende accessoires behoorden toe aan haar familie. De collectie werd gerestaureerd door Shirin Van Eenhooghe en vrijwilligers Alberta Van Asbroek en Andrée Verheecke. Dankzij hun inspanningen is de collectie als het ware terug tot leven gekomen. We zijn zeer blij met deze schenking.
Samen met Jef Suykerbuyk van het Vives SpellenLab selecteerde het Belle Epoque-Centrum enkel unieke pareltjes uit de belle époque. Het SpellenLab in Brugge (voorheen het Spellenarchief) heeft een collectie bord- en gezelschapsspellen, met meer dan 21.000 verschillende titels.’

De corona-maatregelen blijven van kracht en bezoekers dienen steeds vooraf een ticket te kopen via de website: www.belleepoquecentrum.be/tickets. Het Belle Epoque Centrum in Blankenberge biedt een coronaproof/coronaveilig bezoek aan.

Groepsbezoeken en geleide wandelingen zijn nog niet toegelaten

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn